PÄRNU TAHAB UUESTI OMAVALITSUSTE LIIDUGA ÜHINEDA

Pärnu. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu linn kavatseb alustada läbirääkimisi Pärnumaa Omavalitsuste Liidu liikmeks astumiseks, et edendada koostööd teiste Pärnumaa omavalitsustega.

Pärnumaa Omavalitsuste Liit (POL) on maakondlik omavalitsuste vabatahtlik ühendus, mille tegevuse peamisteks eesmärkideks on omavalitsuste üldisele arengule kaasaaitamine, maakonna kultuuritraditsioonide säilitamine ja edendamine, maakonna ja oma liikmete esindamine, koostöö arendamine ja oma liikmete ühiste huvide ja õiguste kaitsmine.

Praegu kuulub POLi liikmete hulka Pärnumaa seitsmest omavalitsusest kuus. Pärnu linn otsustas 2017. aasta suvel organisatsioonist välja astuda, eelistades maakondlikku koostööd teha Pärnumaa Arenduskeskusega (SAPA).

SAPA on Pärnumaa omavalitsuste poolt maakonna tasakaalustatud arenguks loodud sihtasutus, mis kavandab Pärnumaa arengut, arendab ettevõtlust ja turismi, noorte ettevõtlikkust ja ettevõtlusõpet kodanikuühiskonda jpm. POL on mittetulundusühing.

KU päevatoimetaja