JANA PAULMAN: KOOLIKIUSAJAD VAJAVAD ABI, MITTE NAELUTAMIST HÄBIPOSTI

Toimetuse repliik

Illustreeriv pilt ja kõrval Jana Paulman. Foto: Karl Gabriel Paulman

Homses arvamusrubriigis lausub Jana Paulman, et on endas jõudnud rahuliku minani, kus mitte keegi ei saa teda enam kiusata ega panna nutma ja põgenema. Ometi pidi ta pikki aastaid toibuma lapsepõlves kogetud traumadest, korjates oma nõrga energiaga juurde aina rohkem ja rohkem „ämbreid”.

Seekord ajendas Janat pilku tagasi oma kooliaega pöörama loetud artikkel Elu24 rubriigis, kus lauljatar Sissi meenutab julma koolikiusamist. Arvamust kirjutades küsib autor: „Kas inimkond jääbki nii katkiseks, nagu need noored ja lapsed meile tagasi peegeldavad?” Lahendust otsides esitab ta veel suunavaid küsimusi: „Kas midagi teha ei anna, et vähemalt lapsepõlv oleks pehme ja mõnus, ilma raskete psüühiliste traumadeta?”

Jana leiab, et koolikiusamisteema peaks olema praegusel ajal igas koolis üks prioriteete, kuna sellest probleemist on juba nii palju räägitud ja tuleb järjest rohkem ja rohkem välja selliseid lugusid koolidest.

Kuna sotsiaalmeedias on tõstatanud ettepanekulaadseid küsimusi kiusajaid nimepidi häbiposti naelutada, siis siinkohal sekkub Jana otsustava meelekindlusega ja ütleb selgesõnaliselt „EI!” Miks nii, seda selgitab ta teemat laiemalt avades oma homses artiklis „Karistamine ei muuda kiusajat”. Loe lähemalt Külauudiste infoveskist.

Külauudised