XXX VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA FESTIVALI TUNNUSSÕNA ON “KÕLAGU!”

Viljandi pärimusmuusika fetival 2022. aastal. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Tuleval suvel 30. sünnipäeva tähistav Viljandi pärimusmuusika festival otsib pärimuspeole uut tunnusnäo loojat. Järgmise aasta festival pühendatakse päikeselisele pidutsemisele, peokommetele ja helgele tulevikulootusele ning 2023. aasta 27.-30. juulil toimuva peo teema on “KÕLAGU!”

Kõik ärksad kunstnikud, kujundajad ja disainerid on oodatud pärimusmuusika festivali tunnuskujunduse konkursist osa võtma. Võistlusel soovitakse näha töid, mis kajastavad 2023. aasta peo teemat.

Võistlustöid saab esitada kuni käesoleva aasta 13. novembrini. Võidutöö stipendium on 2000 eurot, teise ja kolmanda koha stipendiumid 500 eurot.

Konkursil osalejatel tuleb kujundada PDF-formaadis plakat, millel on kirjas festivali nimi ja teema, toimumise aeg, ametlik sümboolika ning veebiaadress. Parima kujunduse valib välja festivali korraldusmeeskond.

Konkursi täpsemad tingimused on leitavad Eesti Pärimusmuusika Keskuse kodulehelt.

Viljandi pärimusmuusika festivalist

Juba kolmekümnendat aastat toob pärimusmuusika festival suvel Viljandisse kokku tuhandeid inimesi, kes tahavad rõõmu tunda ehedast, elavast muusikast ja festivalimelust. Festival väärtustab tavasid, pärimust ja paikkondlikku identiteeti, püüdes aastasadade ja -tuhandete vältel kogunenud vaimseid väärtusi kohandada kaasaegse elukorraldusega. Läbi selle elavad edasi meie rahva traditsioonid, tugevneb meie rahvuslik eripära ning muusikaline emakeel. Viljandi pärimusmuusika festival on üks keskkonnahoiule, taaskasutusele ja sotsiaalsele jätkusuutlikkusele avalikku tähelepanu pööravatest festivalidest.

KU päevatoimetaja