SAAREMAA VODKA NOPPIS RAHVUSVAHELISELT UNIKAALSE TUNNUSTUSE

Anora tootmisliinidelt väljub kõrge tunnustuse saanud Saaremaa Vodkat tuhandeid pudeleid tunnis. Foto: Marek Metslaid

Eesti viin hinnati mainekal rahvusvahelisel konkursil „Vodka Masters 2022“ standard kategoorias kuldmedali vääriliseks. Konkursikorraldajate kinnitusel on see esimene kord, mil taolises konkurentsitihedas võistluskategoorias pälvis nii kõrge tunnustuse Eestis toodetud viin.

Anora Estonia tegevjuhi Imre Avalo sõnul annab pimetestimise põhjal Saaremaa Vodkale omistatud kuldne medal taas kinnitust, et mullu 25. sünnipäeva tähistanud legendaarne jook on nii maitselt kui kvaliteedilt maailmatasemel toode.

“Kõrgekvaliteedilise viina valmistamise juures on võtmekohaks ülimalt puhas piiritus ja range kvaliteedikontroll, millele Anoras suurt tähelepanu pöörame. Oleme uhked, et meie pingutused on saanud tunnustuse ja et meil õnnestus sedavõrd konkurentsitihedas kategoorias kuldmedal esmakordselt Eestisse tuua,” märkis Avalo.

Vodka Masters konkursi standard kategoorias võistlevad viinad, mille letihind jääb alla 10 naela. Saaremaa Vodka puhul tõi žürii välja, et see mõjub keelel kreemisena ja maitses on tunda teraviljanoote.

”Sõltumatu žürii hinnang kinnitab seda, mida näeme ka tarbijate eelistustes ja toote üha kasvavas populaarsuses,” ütles Avalo.

Võrreldes tänavuse üheksa kuu müüginäitajaid eelmise aasta sama perioodiga, on Saaremaa Vodka müük kasvanud 53 protsenti. Enim müüakse toodet Eestis, sellele järgneb müük laevadele ja sadamapoodidele ning kolmandal kohal on Soome turg. Lisaks on Saaremaa Vodka viin saadaval ka Lätis.

Saaremaa Vodka viina valmistatakse kõrgekvaliteedilisest odrapiiritusest ja Anora Tabasalu tehase territooriumil asuvast 145 meetri sügavusest puurkaevust pumbatud puhtast põhjaveest, millest filtreeritakse välja üleliigne raud ja mangaan. Mahedama maitse saavutamiseks alandatakse vee karedust ning piirituse ja vee kokkusegamisel saadud viin läbib ka söe- ka hõbefiltreerimise. Saaremaa Vodka on puhas ilma lisanditeta viin ja sellele tootele suhkrut ei lisata. Anora kvaliteedimeeskond kontrollib toodet enne villimist ning jälgib toote püsivas kvaliteedis veendumiseks iga tootepartii näidiseid kahe aasta vältel.

„Global Vodka Masters” on ajakirja The Spirit Business poolt korraldatav rahvusvaheline võistlus, kus alkohoolseid jooke hindab maailma juhtivatest alkohoolsete jookide spetsialistidest koosnev žürii. Spirits Business konkursid põhinevad rangel ja sõltumatul pimemaitsemise hindamisprotsessil.

KU päevatoimetaja

Anora on juhtiv alkohoolsete jookide tootja ja turustaja Põhjamaades ning jätkusuutliku tootmise suunanäitaja kogu maailmas. Ettevõte loodi 1. septembril 2021, mil ühinesid kaks Põhjamaade juhtivat alkohoolsete jookide tootjat, Altia ning Arcus. Nüüdsest tegutseb ettevõte „Anora Group Plc“ nime all. Altia Eesti AS uus ärinimi on Anora Estonia AS.

Anora tooteportfelli kuuluvad ainulaadsed ja tuntud brändid nagu Koskenkorva, Saaremaa Vodka, Saaremaa Gin, Linie, Larsen, Skagerrak, Chill Out, Blossa, Ruby Zin, Wongraven, O.P. Anderson ning Falling Feather. Lisaks esindab Anora rahvusvahelisi partnerite kaubamärke, mis on maailmas kõrgelt tunnustatud ja hinnatud. Anora ekspordib alkohoolseid jooke ligikaudu 30-le erinevale turule üle maailma.

Anora hinnanguline kogukäive oli 2020. aastal 640 miljonit eurot ja ettevõttes töötab 1100 spetsialisti kogu Põhja -Euroopas, Prantsusmaal ja Saksamaal. Ettevõtte aktsiad on noteeritud Nasdaq Helsingi ning Euronext Oslo börsil.