LUULEVÕISTLUSELE „PAIGA VAIM” SAADETI PEA 300 LUULETUST

Sääretirp Kassari poolsaarel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kaunitele Eestimaa paikadele pühendatud luulevõistlus „Paiga vaim” on lõpusirgele jõudmas. Konkursile on saadetud ligi 300 luuletust, mis on inspireeritud kõige kaunimatest Eesti paikadest.

Kõige rohkem luuletusi saadeti Harjumaalt, Saaremaalt ja Viljandimaalt. Raplamaalt saadeti võistlusele 11 luuletust: Raplamaa luuletused. Luuletusi saab maakondade kaupa sirvida siin: luuletused maakondade kaupa.

Luulekonkursist on osa võtnud nii kogenud luuletajad kui ka sõnaseadjad, kes teevad luulemaailmas esimesi katsetusi. Luulekonkursi kõige vanem osaleja on teadaolevalt 89-aastane Helje Müür Lääne-Virumaalt. Helje saatis konkursile kaks luuletust: „Kodused paigad läbi aastate” ja „Looduselemb linnas”. Luulevõistluse noorim osaleja on teadaolevalt 10-aastane Elisabeth Jõgevamaalt luuletusega „Minu kodu”. Paljud luuletused on inspireeritud kodupaigast, merest, metsast, teest, õuest, talust, mõnest erilisest puust, kivist või veekogust. Mitme luuletuse põhimotiiv seondub ka kodumaa ja eestlusega, Eestile pühendatud luuletused leiab siit: Eestimaa luuletused.

Luuletusi sai konkursile saata kuni 15. augustini. Parimad luuletused selguvad rahvahääletusel ja võitjad tehakse teatavaks Eesti taasiseseisvumispäeval, 20. augustil. Kümne enim hääli kogunud luuletuse autori vahel loosib Toimetaja tõlkebüroo koostöös Veloplusiga välja mugava jalgratta.

„Meil on väga hea meel, et luulevõistlusele on saadetud nii palju imelisi luuletusi. Konkurss on olnud üle ootuste edukas ja luuletusi on saadetud väga ilusatest ja salajastest Eestimaa paikadest, kuhu paljud tõenäoliselt kunagi ei satu – luuletuste kaudu on võimalik sealsest paiga vaimust aga igaühel osa saada. Võistlusele saabus luuletusi ka näiteks Vormsilt, Kihnust, Ruhnust, samuti Mandri-Eesti muinasjutulistest paikadest,“ selgitab Toimetaja tõlkebüroo tegevjuht Külli Kittus.

KU päevatoimetaja