SAAREMAAL PEETI BALTIKUMI SUURIM 2.0 VEELAUASÕIDU VÕISTLUS

Mari-Liis Siimon, Minni Õunmaa, Triinu Marta Oiderma. Foto: Karl Jakob Toplaan

Läinud nädala neljapäevast pühapäevani sai Saaremaal taaskord näha Euroopa tasemel hulljulgeid veelauatrikke.

Pidula Wakepargis peeti 30– 31. juulil kolmandat korda Man Over Board Saaremaa Open’22 meistrivõistlust veelauasõidus ja veerula ehk Wakeskate Eesti Meistrivõistlust. Koos harjutussõitudega kestis üritus neli päeva.

selle spordiala populaarsus on kasvuteel

„Võib öelda, et toimus läbi aegade Eesti ja ka 2.0 parkide Baltikumi kõige suurem veelaua võistlus. Märkimisväärne on see, et kui üle-eelmisel aastal võistles kokku 19 veelaudurit, siis sel aastal oli kohaletulnud võistlejaid juba pea 70 ning tihe rebimine esikohtadele toimus igas võistlusklassis,” kommenteeris võistluste peakorraldaja Janet Väärtnõu.

Seekord jagus võistlejaid üheksasse võistlusklassi ja võistlejaid oli ka Lätist ja Leedust.

Võistlused algasid neljapäeval ja reedel treeningpäevadega ning laupäeval peetud kvalifikatsioonid lõppesid pühapäeval hulljulgete finaalsõitudega. Armu ei antud ühelegi konkurendile.

Pro klassi parim mees oli Eesti Redbull tiimi kuuluv Silver Milpak ja naistest võitis Mari-Liis Siimon. Wakeskate`i Eesti meistriks krooniti Siim Ustav.

“Hoolimata heitlikust ilmast oli rohkelt pealtvaatajaid ja on hea meel, et selle spordiala populaarsus on kasvuteel,” sõnas Janet Väärtnõu.

Selle aasta peaauhinnad oli välja pannud Sportland ning iga klassi parimaid ootas kopsakas auhinnaraha. Oma õla panid alla ka HOIA, Safu, Boont Wakeboards, Surfikaubamaja, Vitamin Well, Pöide Õlu ja Nocco Wakepark Tallinnast.

KU päevatoimetaja