UUE ERAKONNA SUVEPÄEVAD KÜLA VILLAS

Fotogalerii

Juulikuu lõpp tõi kaasa mitmeid suvepäevi, eriti Eesti erakondadele. Uus tulevane erakond Parempoolsed, mis tehakse ametlikuks 18. augustil, pidas oma suvepäevad Saku vallas, Küla Villas 29.-30.juulil.

Parempoolsed suvepäevadel Küla Villas. Foto: Enn Sutting

Parempoolsed kogunesid 29. juulil kokku, et rõõmsalt ära otsustada uue erakonna loomine, tutvustades kokku tulnud liikmetele oma põhimõtteid ja vaateid, miks on uus erakond Eestile vajalik. Peeti ära tunnine vestlusring erinevatel ühiskondlikel teemadel, nagu ettevõtluse lähemale toomine inimestele, võimaluste loomine ettevõtjatele ja eeskätt hakkama saamine oma tööga, mitte toetuste najal ja milliseid meetmeid selleks vaja läheb. Teemadeks tõusid eestlus piirialadel ja mujal maailmas globaalsemalt, samuti kõrgkoolide rahastussüsteemid ja ka iseseisvus igas valdkonnas, väärikas enesemajandamine. Lavly Perling rõhutas vestlustel, et erakond on loodud inimestele, kes tahavad poliitikas kaasa rääkida ja kelle mõtteid ka kuulatakse. Valupunktina nähti ka korruptsiooni ja populismi poliitikas, millega erakondlased peaksid hakkama tegelema, et seda vähendada või ära hoida.

sõna võtsid tulevase erakonna juhtfiguurid, endised isamaalased Lavly Perling, Siim Kiisler ja Kristjan Vanaselja

Üldkoosolekul toimus hääletamine erakonna loomiseks ja sõna võtsid tulevase erakonna juhtfiguurid, endised isamaalased Lavly Perling, Siim Kiisler ja Kristjan Vanaselja. Mainiti ka muudetud põhikirja, mis andis selge vastuse, et erakond on sisuliselt loodud ja selle sõnum ongi parempoolne.

Küla Villas inimestega lavastatud loodava erakonna märk. Droonifoto: Rauno Kadaja

Uus erakond tahab ühiskonnale anda lisaväärtuse ja selge sõnumi oma suundadest, mis omal ajal olid algusaegade Reformierakonnal, Isamaa ja endise Res Publica mõtteviisides, kuid mis nüüd olevat kaldunud vasakpoole.

Peale üldkoosolekut sai kohale tulnud Parempoolsed trallida vinüülplaatide retrolikus rütmis hommikutundideni. Nostalgiarütmid haarasid erakondlased oma võrgutavasse haardesse ja ennastunustavalt diskotati hommikuni. Vahepalaks loodud viktoriin pani kõikide tulevaste erakondlaste silmaringi proovile ja see oli lõbusaks pausihetkeks retrohõngulisele tantsuõhtule. Kes soovis, sai osaleda ka sportlikes mängudes ja kunstitunnis, kus maaliti akrüülidega taieseid. Saunad olid kuumaks köetud ja telklaagri säravad tuled tervitasid hommikupäikest tiigi kohal.

Saue vallas, Küla Villas. Foto: Jana Paulman

Suvepäevad lõppesid kokkuleppega kohtuda 18. augustil uue erakonna sündimisel.

Jana Paulman