ARVAMUSFESTIVALI JUUBELIKAVA

Paide Arvamusfesivaliks valmistumine. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Arvamusfestival avalikustas kümnenda juubelifestivali kava: tänavu toimub 18 eriilmelist aruteluala, kus räägitakse muuhulgas vaimsest tervisest, sõjast ja rahust, energiapöördest ning tuleviku elukeskkonnast. Kultuurihuvilised saavad näha Paide Teatri etendust „Udu“, Elo Liiva valgusinstallatsioone ja Prantsuse kinolegendide fotonäitust, üle aastate toimub ka legendaarne tantsulaager.

12.-13. augustil toimuva Arvamusfestivali kavas on 147 arutelu väga erinevatel teemadel. „Tänavune kava on äärmiselt mitmekülgne ning peegeldab seda, mis on hetkel ühiskonnas oluline: juttu tuleb sõjast ja elanikkonna valmisolekust kriisideks, tulevikutehnoloogiast ja metaversumist, õnnelike laste kasvatamisest ja noorte vaimsest tervisest, kliimakriisist ja rohepöördest,“ kommenteeris Arvamusfestivali eestvedaja ja programmijuht Kaspar Tammist.

Lisaks aruteludele toimuvad muusikateraapia ja kuulamisoskuste töötoad, podcasti Globaalsed Eestlased salvestused ning mitmekesine kultuuriprogramm, kus jagub tegemist nii filmi-, teatri- kui ka muusikasõpradele. „Sünnipäeva puhul toome tagasi mõned kümne aasta parimad palad ja taaselustame tantsulaagri, mis 2015. aastal kogu Paide keskväljaku ühe taktikepi all tantsima pani. Nostalgiline on sel õhtul kombineeritud modernsega, kuna pärast tantsulaagrit astub lavale 2022. aasta parim meesartist NOËP, kes mängib plaate hiliste õhtutundideni,“ rääkis Tammist.

Piduliku sünnipäeva õhkkonna loomiseks kaunistatakse Arvamusfestivali ala kunstnik Elo Liiva valgusinstallatsioonidega, mis näitavad Paidet külastajatele täiesti uues valguses. Sünnipäevapidu kulmineerub laupäeva õhtul ühise tordisöömise ja Estonian Dream Big Bandi suurejoonelise kontserdiga, kus solistidena astuvad lavale Dagmar Oja ja Kaire Vilgats. „Kõiki neid, kelle jaoks Arvamusfestival selle kümne aasta jooksul oluline on olnud, ootame meiega koos Paide keskväljakule olulist verstaposti tähistama. Sünnipäevakinke saab soovi korral teha Hooandja kaudu, kus käivitame kampaania juubeliväärilise peo korraldamiseks,“ ütles Tammist.

Festivali programmi näeb www.arvamusfestival.ee/kava.

Festivali event Facebookis: www.facebook.com/events/294568392726683/

KU päevatoimetaja