FOTONÄITUS LAULUPEOST VÕRUS, NÄDALALÕPP VÕIMSA ÜHISLAULUPÄEVAGA

Fotonäitus laulupeost Võru keskväljakul. Foto: Võru linnavalitsus

Võru linnavalitsuse eestvedamisel jõudis Võru linna keskväljakule Eesti Rahvakultuuri Keskuse ja MTÜ Tantsupeomuuseumi fotonäitus “Laulupeo teekond läbi aegade”. Nädalalõpul on Võrus võimalus nautida suurejoonelist laulupäeva.

Keskväljakule jõudnud näituse ekspositsioon koosneb 72 suurest, 2 x 2,5-meetrisest tahvlist, millel on pildid koos vastava tekstiga Tallinnas peetud üldlaulupidude rongkäikudest läbi aja.

Jaak Juske. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Näituse koostas ajaloolane Jaak Juske koostöös fotomuuseumi ning Tallinna kultuuri- ja spordiametiga. Näha saab üldlaulupidude rongkäikude fotosid aastatest 1896–2014. 2019. aastal oli näitus väljas Tallinnas Vabaduse platsil. Seejärel rändas väljapanek tantsupeomuuseumi, Tõrvasse, Otepääle ja nüüd Võru linna, mis jääb linna keskväljakule juulikuu lõpuni.

Lisaks laulupeo näitusele on sel nädalalõpul Võrus võimalus nautida suurejoonelist koorilaulu. Reede õhtul esitavad Võru Kandles kauneid palasid Eesti nais- ja neidudekoorid ning laupäeval toimub Kubija laululaval esimene omanäoline ühislaulupäev “KODU(L)OOTUS”. Peol osalevad poiste-, neidude-, mees-, nais- ja ühendkoorid ning orkester. Üle Eesti tulevad kokku 130 koori ehk ligikaudu 4000 lauljat. Õhtut jääb lõpetama simman, kus esineb ansambel Curly Strings. Pidu korraldavad Eesti Meestelaulu Selts ja Eesti Naislaulu Selts.

KU päevatoimetaja