VILJANDI PÄRIMUSMUUSIKA AIDA TREPIL KUULEB MUUSIKALISI TERVITUSI

Kristjan Priks. Foto: Annika Vihmann

1. juunist kuni 27. juulini toimub Eesti Pärimusmuusika Keskuse aktsioonPärimusmuusik aidatrepil”. Eesti Pärimusmuusika Keskuse turundus- ja kommunikatsioonijuhi Kristjan Priksi teatel astub selles vahemikus iga päev kell 13.00 Pärimusmuusika Aidast välja muusik, kes tervitab kohaletulnuid ning mängib mõned pärimusmuusikalood.

„Suvel on Viljandit külastamas suur hulk turiste ja peamine koht, kuhu tullakse, on kindlasti lossimäed. Kuna siin asub ka meie kodu ehk Pärimusmuusika Ait, siis tahame muuta külaliste kogemuse veelgi erilisemaks, tervitades neid pärimusmuusikaga,“ selgitas Eesti Pärimusmuusika Keskuse juhataja Tarmo Noorma.

Perioodil 13. juuni – 27. juuli annab muusikaline tervitus stardi ka Viljandi linnavalitsuse korraldatud tasuta giidituuridele linnas. Sellel ajavahemikul algavad giidituurid aida eest koos muusiku tervitusega. Ka giidituurid, nii nagu pärimusmuusiku tervituski, on tasuta sündmused.

Kus mujal siis veel lauluga linna saabuvaid külalisi tervitada

Viljandi linnapea Madis Timpsoni sõnul on „Pärimusmuusik aidatrepil“ tore algatus ja sobib Viljandisse valatult. „Kus mujal siis veel lauluga linna saabuvaid külalisi tervitada, kui mitte meie kodulinnas! Veel suurem heameel on mul sellest, et kaks vahvat algatust omavahel põimuvad ja 13. juunist linnas käivituvad kogukonna giididega ekskursioonid algavad aida eest laulu saatel. Sellist teist turismitoodet pole kusagil mujal,“ ütles linnapea.

Priksi sõnul võib aidast välja astuvate muusikute hulgas näha verivärskeid nägusid pärimusmuusikas, õppejõude ja tudengeid, aga ka juba tuntud tegijaid. Seda, kes esineb, saab igal päeval teada kell 13.00 aida ette kuulama ja vaatama tulles.

KU päevatoimetaja