RÄNDEKALADE PÄEVAL SÕLMISID MINISTEERIUM JA VALD KOOSTÖÖLEPPE

Keskkonnaminister Erki Savisaar ja Lääne-Harju vallavanem Jaanus Saat
sõlmivad vaba tahte lepingu. Foto: Lääne-Harju vald

Padisel peetud rahvusvahelisel rändekalade päeval sõlmisid keskkonnaminister Erki Savisaar ja Lääne-Harju vallavanem Jaanus Saat vaba tahte lepingu, et tõhustada koostööd ja teabevahetust.

Lääne-Harju vallavalitsus on kohaliku piirkonna kestliku arengu praktikate eestvedaja, kes jagab kogemusi kogukondade kaasamise osas keskkonnaeesmärkide saavutamisel. „Keskkonnaministeerium on nõu ja jõuga valmis aitama kohalikke omavalitsusi, kes selleks soovi avaldavad,“ ütles keskkonnaminister Erki Savisaar. Leppes on kirjas, et Keskkonnaministeerium teavitab ja kaasab Lääne-Harju valda oluliste keskkonnaõigusaktide koostamisse.

„Lääne-Harju vald on huvitav kooslus kõrgel tasemel tööstusest ja haruldastest loodusväärtustest,“ rääkis keskkonnaminister. Inimeste jaoks olulise tööstuse arendamisel on oluline panustada ka keskkonnahoidu. Savisaare sõnul väärib rändekalade päeval esiletõstmist näiteks Vasalemma jõel asuva Vanaveski paisu alla­laskmise plaan, mis kasvatab tulevikus eelkõige lõheliste arvukust.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

PADISEL PEETAVA RÄNDEKALADE PÄEVA KESKMES ON TUURAD