PROTOTRON JUNIORI VÕITIS NOORTE STARTUP SPORTTEM

Prototron Junior 2022 võitja noorte startup Sporttem. Foto: Prototron MTÜ

Jaan Poska gümnaasiumi õpilane Kristjan Orlini poolt käima lükatud startup Sporttem võitis Lattitude 59 start up konverentsil toimunud Prototroni.

Prototron Junior on 13-19 aastastele noortele suunatud tehnoloogiapõhine ettevõtlusprogramm. Lattitude 59 start up konverentsil toimunud finaalis valiti kogenud investorites koosnenud žürii poolt parima idee omanikus ja 1500 euro osalusvaba rahastuse saajaks 17-aastane Kristjan Orlini poolt käima lükatud start up Sporttem. Sporttem on mobiilirakendus, mis aitab inimestel leida nii treeningu kui ka matkamise kaaslasi ning võimalusi, suunates neid aktiivsemale eluviisile.

“Me oleme tõesti tänulikud selle tunnustuse eest. Me nägime vaeva, tegime tööd ning ma julgen meie tiimi nimel öelda, et me väärime seda. Aitäh!” sõnas 1500 eurost võidutšekki vastu võttes Sporttemi tiimi eestvedaja Kristjan Orlin. Kui esialgu oli Kristjan auhinda vastu võttes sõnatu, siis soovitas Prototroni tegevjuht Jana Budkovskaja: “Kui sa midagi öelda ei oska, siis küsi rahastust juurde, saal on investoreid täis ning sinu idee meeldis neile.”

Prototron on Swedbanki, TalTechi ning teadus- ja ärilinnaku Tehnopol loodud fond, mis rahastab tehnoloogiliste ideede prototüüpe, et maailma muutvad ideed ja tooted jõuaksid kiiremini turule. Prototron on tänaseks rahastanud 92 nutikat ideed kokku peaaegu 1,2 miljoni euroga, meeskonnad on järelinvesteeringuid kaasanud enam kui 59 miljonit eurot.

Rohevooru kaasrahastab Eesti riik Keskkonnainvesteeringute Keskuse programmist.

KU päevatoimetaja