MINU UNISTUSTE PÄEV KUTSUB MUUSEUMIÖÖLE

Unistuste Päeva vabatahtlikud on Muuseumiööl ka Lennusadamas.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna, 21. mail avavad muuseumid, mäluasutused ja külastuspaigad üle Eesti oma uksed kell 18-23. Heategevusfond Minu Unistuste Päev kutsub Muuseumiööl osalema ja tegema fondile annetusi.

Tänavusel Muuseumiööl “Öös on unistusi” osaleb üle 150 muuseumi üle Eesti ning pilet maksab vaid üks euro. Muuseumiöö ja heategevusfond Minu Unistuste Päev teevad koostööd ning kutsuvad kõiki külastajaid tegema võimalusel fondile annetuse, et saaksime korraldada suvise perepäeva raskelt ja krooniliselt haigetele lastele. Annetusi on võimalik teha kõikides muuseumides ning osades neist on kohal ka Unistuste Päeva vabatahtlikud, näiteks Maarjamäe lossis ja Filmimuuseumis Pirital, Tallinna Raekojas vanalinnas, Rocca al Mare Vabaõhumuuseumis, Narva Muuseumis ja Lennusadamas Tallinna lahe ääres.

„Oleme väga tänulikud kõikidele muuseumidele üle Eesti, kes on näidanud üles valmisolekut heategevuslikuks koostööks. Meie eesmärk on üllas ja pakub rõõmu ning positiivseid elamusi väga paljudele raskelt haigetele lastele, mis on neile oluline emotsionaalne tugi tervenemisprotsessis,“ ütleb Minu Unistuste Päeva tegevjuht Kristiina Gabor-Mägi.

“Kutsume huvilisi avastama osalevate asutuste programme ning kokku panema oma Muuseumiöö trajektoor. Põnevaid eriprogramme, ekskursioone ja töötubasid leiab erinevatest Eesti paikadest ning nendega on võimalik tutvuda Muuseumiöö kodulehel,” lisab Kerttu Männiste Eesti Muuseumiühingust.

Heategevusfond Minu Unistuste Päev viib ellu raskelt ja krooniliselt haigete laste unistusi, et toetada lapse ja pere vaimset tervist, mis on oluline osa raviprotsessi tervikust. Fond korraldab aastas ca 100 üritust, millest pool on personaalsed unistuste päevad ja teine pool erinevad grupiüritused. Möödunud suvel täitus fondil kümnes tegevusaasta.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

JALGRATTAMUUSEUMIS KEERUTATAKSE KAHE- JA KOLMEKÜMNENDATE AASTATE HELIPLAATE

SEEKORDNE MUUSEUMIÖÖ KUTSUB UNISTAMA