PALMIPUUDEPÜHAL TÄHISTATI ÜHTLASI PÄRNU SÜNNIPÄEVA

Palmipuudepüha installatsiooni avamine Pärnus Raeküla Vanakooli keskuse juures.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna on olulise tähtsusega kristliku maailma püha, palmipuudepüha. Aga tänasel kuupäeval tähistab Pärnu linn ka oma sünnipäeva. Neid kahte täiesti erineva kaaluga sündmust tähistati täna pärastlõunal Raeküla Vanakooli keskuse ees ja sees.

Keskuse hoone ette valmistasid Pärnu Y-klubi liikmed ja Raeküla Vanakooli keskuse noortekeskuse noored temaatilise palmipuudepüha installatsiooni, mida avades eemaldasid sellelt katte Regyta Eriste, Marina Mesipuu-Rhun ja Ave Teeääre.

Ukulele ansambel Ukerdajad. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Installatsiooni avatuks kuulutamise järel tervitas kohalviibinuid Isa Thomas Eriste, Eesti Karismaatilise Episkopaalkiriku preester, kes luges Luuka evangeeliumist päevakohast teksti ja ütles lühijutlust pidades muuhulgas: „Täna me teame, et Kristuse surm ei ole ainult inimese patu ja hullumeelsete tegude tagajärg, vaid palju enam. See on hoopis Jumala vastus sellele hullumeelsusele. Niisiis – Jumal vastab inimese hullumeelsetele tegudele armastusega.Ristirahvas kogeb seda juba ristimisel, kui tunnistab: kõik meie elus ja maailmas kuulub Jumalale, me allutame kõik temale, kes lunastab ja päästab.” Täispikkuses jutlust saab lugeda sellelt lingilt.

Pärnu Y-klubi liige Gert Gentalen esines lauluga „Hallelujah”, autor Leonard Cohen.

Pärnu päevale pühendatud miniatuurne kontsert toimus keskuse saalis. Esinesid ukulele ansambel Ukerdajad ja K-Pops tantsurühm Fly.

K-Pops tantsurühm Fly. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Päeva korraldajad olid Raeküla Vanakooli Keskus, Pärnu Y-klubi ja EKEK Pärnu Barnabase kogudus. Sündmust toetas Pärnu linn.

Urmas Saard

Share via
Copy link
Powered by Social Snap