METSKURVITSA FOTO- JA VIDEOVÕISTLUS

Fotojahil. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eesti Ornitoloogiaühing kutsub kõiki huvilisi osalema aasta linnu metskurvitsa foto- ja videovõistlusel. Pilte ja klippe sellest salapärasest ja raskesti tabatavast linnust oodatakse kuni 31. oktoobrini.

Võistlusele on oodatud fotod ja videod metskurvitsast, tema tegevusjälgedest ja muust selle liigiga seonduvast. Iga huviline saab võistlusele esitada kuni viis enda tehtud fotot ja ühe enda tehtud video. Tööd tuleb üles laadida hiljemalt 31. oktoobri keskööks veebivormi kaudu. Foto- ja videovõistluse osalemistingimustega saab tutvuda aasta linnu lehel.

“Metskurvitsast kui väga varjulise eluviisiga linnust on Eestis tehtud vähe ülesvõtteid. Algava konkursiga soovime seda suurt vajakajäämist leevendada,” selgitab aasta linnu projektijuht Jaanus Aua. “Kuigi esimest mängulendu tegevat isaslindu nähti Kihnu saarel juba 3. märtsil ning esimene pesa leiti 2. aprillil Saaremaal, siis on teada, et näiteks lumikatte all olevasse Kagu-Eestisse on nepid alles saabumas,” innustab Aua inimesi üle Eesti osalema.

Eesti Ornitoloogiaühingu kokku kutsutud žürii hindab töid kahes vanuserühmas: kuni 18-aastased ja üldarvestus. Mõlemas vanuserühmas saavad auhinna kolme parima foto ja video autorid, žüriil on õigus välja anda ka eriauhindu.

Võistluse tulemused avalikustatakse detsembri alguses aasta linnu ja Eesti Ornitoloogiaühingu kodulehtedel.

Foto- ja videovõistlust korraldab Eesti Ornitoloogiaühing, aasta linnu projekti toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

KU päevatoimetaja