TONDIRABA PARKI KOGUNEB 500 RAHVATANTSIJAT

Neli Lõõtsavägilast 2017. aastal Sindi seltsimajas, paremal esiplaanil Margus Põldsepp (eesti lõõtspill, karmoška, laul). Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pühapäeval, 10. aprillil toimub Lasnamäel Tondiraba pargis Tallinna ja Harjumaa rahvatantsijate talvelõpu tantsupäev, kus astuvad üles 500 tantsijat 30 erinevast kollektiivist.

Pealtvaatajatel on päeva jooksul võimalus jälgida nii rahvatantsijate ülesastumisi kui ka ise kaasa tantsida. Päev lõpeb simmaniga ansambli Lõõtsavägilased pillimängu saatel.

Kell 13.00 astuvad neljal erineval platsil üles rahvatantsukollektiivid oma kavadega. Näha saab eriilmelisi esinejaid ja tantse.

Kell 15.30 algaval ühistantsimisel tantsupäeva pealaval on ka pealtvaatajatel võimalus rahvatantsijatega liituda ning koos lihtsamaid pärimuslikke tantse tantsida. Simmanil mängib taustaks ansambel Lõõtsavägilased.

“Kogu talvine tantsupäev toimub õues ja on justkui tänavafestival, kus saab nii vaadata teisi kui ka ise tantsida,” selgitas tantsupäeva olemust kunstiline juht Kristiina Vilipõld. “Tahame anda kõikidele kollektiividele võimaluse esineda, sest viimasel ajal pole vast kellelgi neid palju olnud.”

Talvine tantsupäev toimub Tallinnas kaheksandat korda ning sel korral viib Eesti Rahvatantsu ja Rahvamuusika Selts seda läbi koostöös Tallinna Tehnikakõrgkooli tantsuansambliga Savijalakesed ja Lasnamäe linnaosa valitsuse ning Tallinna kultuuri- ja spordiametiga.

KU päevatoimetaja