HILLAR KOHV: KRUUSATEEDE HOOLDAMINE JÄTAB KÕVASTI SOOVIDA

Arvamus

Tohera tee. Foto: Hillar Kohv

Olen saatnud kirju Riigiinfo emailile, aga midagi pole ette võetud. Pärnumaa Tori valla Jõesuu-Aesoo maanteelõik Viira koolist Toherani ja edasigi on väga jube, sest kruusatee on päris auklik. Samuti pidi auklik olema Tõramaa kandi tee ehk Riisa sillast Soomaa keskuse suunas.

Rõõmustav uudis on see, et käesoleva aasta mais hakatakse panema Tõramaa kruusateele mustkatet peale ning järgmisel aastal saab mustkatte ka Tohera kandi probleemne kruusatee. Olen saanud Transpordiameti taristu ehitamise ja korrashoiu osakonna lääne üksuse juhataja Hannes Vaidla vastuse: „Vastavalt teehoiukavale on Transpordiametil kavas riigiteele nr 24151 Kõpu – Tõramaa – Jõesuu km 23,717-29,918 tolmuvaba katte ehitamine 2022 aastal. Samuti on kavas ehitada tolmuvaba kate riigiteele nr 19252 Kaansoo – Tori km 15,460-21,010, kuid selle realiseerimine on planeeritud 2023 aastal.”

Töövõtja selgub riigihanke tulemusena ja 2022. aasta ehitusperiood on planeeritud mai ja juuli kuusse. Ehk siis Kõpu – Tõramaa – Jõesuu teele Soomaa külastuskeskusest kuni Halliste jõeni saab tolmuvaba kate ehitatud 2022. aastal ja Kaansoo – Tori teele Martinsoni talust Viira koolini tõenäoliselt 2023 aastal.

Ennem seda võiksid teedemehed aga praeguse kruusatee sõidukorras hoida.

Hillar Kohv