ALATES APRILLIST TULEB ELRONI RONGIS OSTA KA RATTA PILET

Jalgratastega Elroni rongil. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Et reisijate arv Elroni rongides kasvab igal aastal ja et sesoonselt on jalgratastega reisijate arv rongides samuti suurem, tekkis olukord, kus paljudel väljumistel ei mahtunud tavareisijad enam rongi ära, sest rattaid oli rongis rohkem, kui neile ettenähtud kohti, on põhjus, miks Elron ratastele pileti kehtestas.

Rattapilet tuleb osta igal väljumisel perioodil 1. aprill – 30. oktoober. Hind sõltub reisi pikkusest ja on pool täispileti maksumusest, kuid linnalähiliinidel mitte vähem kui üks euro.

Rattapiletit ei pea ostma, kui kaasa võetakse kokkupandav ratas, mis on rongisõidu ajaks kokku pandud, või tõukeratas, mille rataste läbimõõt on alla 25 cm.

Rattapiletit ei pea ostma 65-aastased ja vanemad inimesed; laps, kes ei ole käimasoleva õppeaasta 1. oktoobriks saanud seitsmeaastaseks või kelle koolikohustuse täitmise alustamine on edasi lükatud; kuni 16-aastane (kaasa arvatud) puudega isik; sügava puudega isik; raske nägemispuudega isik, sügava või raske nägemispuudega isiku saatja.

Tänavusel rattahooajal jõuab Elroni piletimüügisüsteemi ka jalgrattakoha broneerimisvõimalus. Arendus on töös ja valmib paari kuu jooksul.

Igas rongis on 10 rattakohta. Nelja neist on seejärel võimalik reisijapiletit ette ostes broneerida.

Elron loodab sel hooajal jõuda kokkulepeteni ka rendirataste pakkujatega, et üha rohkematesse rongijaamadesse tekiks võimalus jalg- või tõukeratast rentida.

KU päevatoimetaja