HELSINGIS LAULDI PEETELI LASTE TOETUSEKS

Kristina Rothe, YMC Femella esindaja, tänab Maria Toodot ja Gert Gentaleni.
Foto: Marina Mesipuu-Rhun

Täna toimus Helsingis Soome Y-klubi (YMC) Femella korraldatud heategevuslik kohvikukontsert Tallinna Peeteli koguduse hoole all olevate laste päevakeskuse toetuseks, kus teiste esinejate hulgas laulsid ka pärnakad Gert Gentalen ja Maria Toodo.

Gert Gentalen on Pärnu Y-klubi tulevane president. Maria Toodo on olnud Pärnu Y-klubi tegemistes ilma liikmelisuseta varemgi mitmel juhul tegev. Mõlemad tulid pakkuma kontserdile lisaväärtust. Gert laulis Jaak Joala „Unustuste jõel”, Eesti Raadio meeskvarteti „Rohelised niidud” ja Josh Groban’i „Broken wou”. Ka Maria Toodo laulis solistina kolm laulu: Jaak Joala „Mu kodu”, Helgi Sallo „Olematu laul” ja Silvi Vraidi „Nagu merelaine”. Kahekesi ühiselt lauldi Leonard Cohen’i „Halleluuja”.

Helsingis laulsid ka Peeteli endi lapsed, kelle esinemisega kontsert algas. Kontserdi enamiku ajast esines Helsingi kammerkoor Idun.

Küsimusele mitmendat korda selline kontsert Peeteli toetuseks toimus, vastas Peeteli kiriku sotsiaalkeskuse direktor Mati Sinisaar, et neid kordi on olnud väga palju. „Aga ma arvan, et seekordne on kuues kui oleme käinud siin kohapeal.”

Tallinna Peeteli kirik. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kas igal kontserdil on mingi kindel sihitus või lähevad need üldise tegevuse toetuseks? ”Põhiline vajadus on laste tõrgeteta toitlustamine, et me saaksime tasutud vee ja elektri arved,” vastas Sinisaar.

Kuidas koostöö alguse sai? Sinisaar usub, et koostöö saab alguse siis, kui Jumal õnnistab. „Me ei ole kunagi otsinud Kristinat ega Femellat, vaid Jumal saatis. Nüüdseks on koostöö kestnud 25 aastat ja see on olnud Peeteli sotsiaaltöökeskuse jaoks väga suur asi. Selle abiga oleme saanud lastele pakkuda turvalist ööund. Sama tähtis on hea toit. Oluline on õppetugi. Sageli on nende laste vanemate endi haridustee pooleli jäänud ja seepärast on vajalik abistada lapsi koduste ülesannete tegemisel. Me õpetame lastele eesti keelt. Nad vajavad Jumalasõna tundmist, me palvetame. Laulame söögilaulu ja räägime Jumala armastusest. Loodan, et Jumala ja heade inimeste abiga saavad meie lastest väga tublid Eesti Vabariigi kodanikud ja suurepärased lapsevanemad.”

YMC Femella esindaja Kristina Rothe kinnitas, et Peeteli ja Femella vahelisest koostööst on kujunenud alaliselt kestev sõprus. Rothe sõnul leidis Femella ühe ajalehe artikli kaudu Peeteli ning mõistes nende laste abi vajadust võtsidki päevakoduga ühendust. „Seekordse kontserdi piletite müügi ja annetustega kogusime Peetelile 1200 eurot,” ütles Rothe. Kuid varem on Peeteli lastele korraldatud ka mõne nädala pikkust suvelaagrit.

Sinisaar rõhutas toetuse suurt tähtsust Peetelile ja tänas korduvalt Femellat nende heatahtliku panuse ning sõpruse eest. „See mis YMC Femella teeb, on suur asi! Nad jagavad Jumala armastust ja rahu sõnumit. Ma olen südamest tänulik Pärnu Y’s Men inimestele, kes tulid Helsingisse Peeteli lapsi toetama. Kui muidu on olnud palju rootsikeelseid laule, siis nüüd tõid Gert ja Maria väga ilusaid eestikeelseid laule.”

Vaade Tallinna Peeteli koguduse laste päevakeskusesse.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Peeteli päevakeskuses käib 25 last ja üheksale lapsele on antud kohapealne elamise võimalus.

Urmas Saard & Marina Mesipuu-Rhun