TALLINN LÕPETAB SÕJA TÕTTU UKRAINAS KOOSTÖÖ MOSKVA JA PETERBURIGA

Ukrainat toetav Tallinn. Foto: Külauudised

Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski saatis Moskva linnaduumale ja linnavalitsusele ning Peterburi seadusandlikule kogule ja linnavalitsusele kirja, milles andis teada, et Tallinn lõpetab igasuguse koostöö mõlema linnaga.

Tallinna linnavolikogu mõistis 3. märtsil toimunud erakorralisel istungil üheselt hukka Vene Föderatsiooni sõjalise agressiooni Ukraina vastu ning avaldas toetust Ukraina rahvale. Lisaks otsustati lõpetada koostöö Venemaa omavalitsustega. Pöördumist toetasid kõik linnavolikogus esindatud fraktsioonid.

Kaader Peterburi külastusest. Foto: Urmas Saard / Külauudised

“24. veebruaril alustas Vene Föderatsioon jõhkrat sissetungi Ukrainasse. Sõja alustamine on rahvusvaheline kuritegu. Kolme nädala jooksul on Vene väed Ukrainas tapnud tuhandeid inimesi, hävitanud raketilöökidega lasteaedu, koole ja elumaju. Mitmed Ukraina linnad on ümber piiratud ja nendes seistakse silmitsi humanitaarkatastroofiga. Miljonid ukrainlased on olnud sunnitud lahkuma oma kodudest. Sellises olukorras on mõeldamatu jätkata koostööd Venemaa omavalitsustega,” ütles Ossinovski.

on mõeldamatu jätkata koostööd Venemaa omavalitsustega

Tallinna linnavolikogu ja Peterburi seadusandliku kogu vahel sõlmiti koostööleping 1996. aastal, linnavalitsuste koostööprotokoll allkirjastati 1999 ning leping kaubanduslik-majandusliku, teaduslik-tehnilise, kultuuri- ja humanitaarvaldkonna koostöö kohta sõlmiti 2011. aastal. Samuti on koostöölepped linnaosade tasandil.

Moskva linnaduumaga sõlmis Tallinna volikogu samuti koostööleppe 1996. aastal. Koostöö linnavalitsuste tasandil algas 2002, hiljem on sõlmitud veel mitmeid koostööprotokolle nii linnavalitsuse, ametite kui linnaosade tasandil.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

TALLINNA TOETUS UKRAINALE NING KOOSTÖÖ LÕPETAMINE MOSKVA JA PETERBURIGA