PÄRNU LINNAVOLIKOGU MÕISTAB HUKKA VENEMAA KURITEOD UKRAINAS

Pärnu linn toetab Ukraina inimesi ja iseseisvat Ukraina riiki. Foto: Külauudised

Tänasel Pärnu linnavolikogu istungil võeti vastu avaldus, mis mõistab hukka Venemaa Föderatsiooni kuritegeliku ja inimvaenuliku sõjategevuse Ukrainas. Rünnak Ukraina riigi ja rahva vastu on rünnak rahu ja rahvusvahelise õiguse vastu. Pärnu Linnavolikogu toetab Ukraina iseseisvust ja Ukraina rahva õigust ise oma tuleviku üle otsustada.

24. veebruaril ründas Venemaa Föderatsiooni sõjavägi Ukraina Vabariiki. Venemaa presidendi Vladimir Putini ja tema kaaslaste poolt korraldatud kuritegeliku rünnaku all on ukrainlaste õigus oma riigile. Me ei tunnusta kunagi Venemaa Föderatsiooni okupatsiooni Ukrainas. Nõuame Vene vägede viivitamatut lahkumist Ukraina Vabariigi territooriumilt. Vladimir Putin tuleb sõjakuritegude eest vastutusele võtta.

Pärnu linn lõpetab koostöö Venemaa Föderatsiooni linnade ja omavalitsustega. Toetame Venemaa linnade osaluse peatamist rahvusvahelistes omavalitsusorganisatsioonides. Teeme ettepaneku ka teistele Eesti omavalitsustele ettepaneku lõpetada koostöö Venemaa omavalitsustega.

Pärnu annab omapoolse panuse Eesti riigi ja Eesti liitlaste Ukrainale suunatud tegevustesse. Toetame nende infokanalite leviku piiramist, mis levitavad vaenulikku sõjapropagandat ja vahendavad valeinformatsiooni ning õhutavad vihkamist. Me ei tee koostööd asutuste, organisatsioonide ja isikutega, kes õigustavad või toetavad Venemaa Föderatsiooni agressiooni Ukraina vastu.

Pärnu linn toetab Ukraina inimesi ja iseseisvat Ukraina riiki. Koostöös partnerite, Eesti riigi ja kodanikuühendustega abistame Ukrainast saabuvaid sõjapõgenikke. Kasutame kõiki meiepoolseid võimalusi, et tagada neile inimestele peatuskoht, töö ja teenused ning nende lastele ligipääs haridusele.