KUULA TRE RAADIOST, MIS TOIMUB SINDIS 22. JA 24. VEEBRUARIL

Sindi lasteaed asub 2020. aastal Eesti Vabariigi sünnipäeva tähistavale jalutuskäigule.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakonna esimees Urmas Saard rääkis Tre Raadio Pärnus stuudio tänahommikusesusutluses põgusalt sellest, et 22. veebruaril tähistab Sindi lasteaed miniparaadiga Eesti Vabariigi 104. aastapäeva ja riigi sünnipäeva hommikul leiab aset pidulik lipurivistus Sindi raekoja ees. Saatejuhid olid Regina Jaakson ja Piia Karro Selg.

Eesti lipu seltsi liige Urmas Saard räägib Tre Raadio Pärnu stuudios Eesti Vabariigi 104. aastapäeva tähistamisest Sindi linnas. Foto: Regina Jaakson

Kuula veerandtunni pikkust hommikuintervjuud siit.

Sindi Lasteaed alustab 22. veebruaril lasteaia territooriumil kell 10.30. Marsihelide saatel tehakse jalutuskäik ümber kvartali.

24. veebruari hommikul kell 8.00 heiskab Mihhail Škljar sinimustvalge lipu Sindi raekoja tornimasti. Lipuheiskamisel mängib pasunakoor Õnn Tuli Õuele ja laulab Sindi laulukoor Eesti hümni.

Piduliku lipuheiskamise ajaks on kandelippudega üles rivistunud Pärnu noorkotkad, Sindi laulukoori liikmed, Sindi gümnaasiumi õpilased. Kohal on Kaitseliidu Pärnumaa maleva Korbe malevkonna liputoimkond. Samuti rivistuvad erinevad seltsid ja valla allasutused oma lippudega. Oalemise soovist on teada andnud ka vabatahtlikud Sindi Tuletõrje Seltsist.

Raekoja rõdul tervitavad Tori vallavanem Lauri Luur ja Riigikogu liige Marko Šorin.

Ühiselt esinevad Sindi gümnaasiumi näiteringi vilistlased ja 4.a klass. Nii oma õpilaste esinemise kui kogu eeskava seab kokku õpetaja Eneli Arusaar.

Järneb rongkäik mööda Pärnu maanteed Seljamaa monumendi juurde, kus kõnelevad Ants Välimäe ja 4a klassi õpilane Sten Eric Hansen. Sindi lasteaia lapsed laulavad laulu presidendist ja paari laulu kuuleb Sindi laulukoorilt.

Piia Karro-Selg mainis, et lipu selts palub heisata riigi sünnipäeva hommikul kõigil majadel riigilipud ja rõhutas, et käesoleva aasta 27. juunil täitub 100 aastat päevast, kui sinimustvalgele lipule anti riigilipu staatus.

Pidupäeva hommiku korraldaja on MTÜ Eesti Lipu Seltsi Sindi osakond koostöös Tori valla kultuurikeskusega.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

EESTI VABARIIGI 104. AASTAPÄEVA TÄHISTAMINE SINDIS