KOLKJA KELK JA TALVEPRÄÄZNIK PEIPSI JÄÄL

Kolkja Kelk 2013. aastal. Foto: Jaan Lukas

Kui Peipsi jää vähegi peab, toimub 27. veebruaril tõukekelguvõistlus Kolkja Kelk. Peipsi jääl kihutavad mudilased ja täiskasvanud, toimuvad ühisstardid ning võistlus meeskondadele. Põnevust pakub motoriseeritud tõukekelkude mõõduvõtt. Kolkja Kelgu ühisstarti ning teatevõistlusesse oodatakse kuni 100 osalejat. Kõiki osavõtjaid ja pealtvaatajaid rõõmustab toidu-uulits.

Sibulatee eestvedaja Liis Lainemäe: “Kolkja Kelk on auväärse ajalooga tõukekelguvõistlus, kus nii suured kui väikesed mööda Peipsi jääd võidu kihutavad. Kahel viimasel aastal oleme pidanud sündmuse kas siis jääolude või viirusolukorra tõttu ära jätma. Hetkel hoiame aga kõvasti pöialt, et järgmise nädala külmakraadid järvele kogunenud veekihi taas jääks külmetaks.”

Tõukekelguvõistlus viiakse läbi kahes klassis: ühisstart antakse päeval kell 13, teatevõistlus neljaliikmelistele tiimidele stardib kell 14. Auhinnafondi panustavad nii Sibulatee kui Vooremaa ja Tartu, Põlvamaa ja Mäetaguse ettevõtjad. Kõik 100 ühisstardis osalejat saavad toreda kohaliku meene. Erinevad talvised mõõduvõtmised toimuvad terve päeva vältel, samuti on toidu-uulits avatud kell 12-16. Toiduridakülas pakutakse maitsvat suppi, kuulsaid sibulapirukaid ja imelisi kirjatud präänikuid. Talveprääznikul saab naha soojaks koos tantsijatega ning minna järvele karakatisafarile.

Kohal on Rändur Rääbis, kes võistlejaid utsitab ja lastele rõõmu toob. Päeva juhib Hannes Lents.

Kolkja Kelk võistlusele registreerimine on avatud Sibulatee kodulehel, registreerimistasu sisaldab tõukekelgu renti. Samas on starti oodatud kõik erilised ja ägedad tõukekelgud, parimad saavad auhinnatud. Kolkja Kelk ja Talveprääznik toimub 27. veebruaril kell 12-16 Kolkja külas Peipsi järvel.

Lisainfo ja registreerimine

Sündmust korraldavad Sibulatee võrgustik ja Peipsiääre vald.

KU päevatoimetaja