MOOSTE ELOHELÜ KUTSUB

Festivali Mooste Elohelü patroon Ingrid Rüütel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

15.16. juulil saame kokku Moostes! XXIII Eesti rahvamuusikatöötluste festivali Mooste Elohelü võistluskontserdil selgitatakse välja parim rahvamuusikatöötlus, mis pälvib festivali Grand Prix ja 2000-eurose auhinna. Registreerumine päevaprogrammis ja võistluskontserdil osalemiseks kestab 15. veebruarini. Moostes saadakse kokku 15.16. juulil.

Kõigilt võistlejatelt oodatakse nägemust Räpina kihelkonnast kirja pandud loost “Küläkene väikokõnõ”. Lisaks tuleb esitada vabalt valitud eesti rahvaviisi töötlus – regilaul, uuem riimiline rahvalaul, tantsulugu või pilliviis. Žanrilisi piiranguid ei seata, fantaasialend ning ootamatud kooslused on väga oodatud.

Traditsiooniliselt on auhinnadki paika saanud – võistluskontserdi Grand Prix 2000 eurot, kohustusliku loo parima töötluse preemia 1000 eurot, lisaks noortepreemia, preemia “Leidlik mõte”, patroon Ingrid Rüütli auhind, erinevad eripreemiad mõisarahvalt ja toetajatelt.

Lipike siit, lapike sealt, nii me kokku saimegi!

Festivali teema on seekord “Piiri peal” – uurime Vana-Võromaa piiriäärseid alasid ja eelkõige just “välispiire” Lätiga, Setomaaga, Venemaaga, alasid, kus rahvad on üksteisest läbi kasvanud ja üksteist mõjutanud.

Kahe päeva jooksul on Mooste mõis täis muusikat ja erilist folgiõhkkonda: päevakontserdid, jämmid, kooslaulmised- ja mängimised. Loomulikult toimub ka traditsiooniline öine matk elava tule valgel! Festivali külaliste hulgas on tänavu näiteks ansambel Roo: Toro; Rasmus Puuri taktikepi all astuvad üles VHK orkester ja Mari Jürjens. Paneme Mooste Folgikoja mahutavuse proovile!

Registreerumine avatud

Registreerumise tähtaeg festivali päevaprogrammis ja/või võistluskontserdil osalemiseks on
15. veebruar 2022. Selleks tuleb täita osaleja ankeet festivali kodulehel www.moostefolk.ee.

Kodulehelt leiab ka kohustusliku loo vaharullisalvestuse ja kommenteeritud noodi.

Trehväme ja laalamõ Moosten!

KU päevatoimetaja