PÄRNUST PÜRIB JÄRGMISE AASTA NOORTE- JA TANTSUPEOLE 89 KOLLEKTIIVI

Pärnakad XII noorte laulu- ja tantsupeo rongkäigus. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kollektiivide registreerumine XIII noorte laulu- ja tantsupeole “Püha on maa” on lõppenud. Esmaste andmete põhjal registreerus laulu- ja tantsupeole 873 koori ja orkestrit, 793 rahvatantsu- ja võimlemisrühma ning 105 rahvamuusikakollektiivi.

Pärnakad XII noorte laulu- ja tantsupeo rongkäigus. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu linnast (keskuslinnast ja osavaldadest kokku) registreerus laulupeole 42 kollektiivi: 12 mudilaskoori, 11 lastekoori, neli segakoori, kaks neidudekoori, üks noormeeste koor, kuus poistekoori, üks poistesegakoor, kolm puhkpilliorkestrit ja kaks sümfooniaorkestrit.

Rahvamuusikapeole registreerus Pärnust üheksa kollektiivi, sh neli koondorkestri liiki.

Noorte tantsupeole “Sillad” pani end kirja 38 Pärnus tegutsevat kollektiivi: üheksa 2.-3. klasside segarühma, üksteist 3.-4. klasside segarühma, seitse 5.-6. klassi segarühma, kolm 7.-9. klasside segarühma, üks neidude rühm, kolm noorte segarühma, kaks pererühma ning üks väikeste võimlejate ja üks suurte võimlejate rühm.

Pärnakad XII noorte laulu- ja tantsupeo rongkäigus. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnust on end tuleval suvel Tallinnas toimuvale noorte- ja laulutantsupeole kirja pannud kõik liigid, st kollektiivid kõigis kooride, tantsu- ja võimlemisrühmade ning orkestrite kategooriates.

Nüüd on üle Eesti algamas töö repertuaariga. Juba selle nädala lõpus toimuvad Tallinnas tantsujuhtide esimesed repertuaari õppeseminarid, nendele järgnevad erinevad esitluskontserdid ja järgmise aasta alguses läheb lahti maakondlike eelproovide maraton.

XIII noorte laulu- ja tantsupidu “Püha on maa” toimub 30. juunist kuni 2. juulini 2023 Tallinnas.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap