LUMELINN PÄRNU VALLIKÄÄRU AASAL

Fotogalerii

Pärnu Vallikääru aasale ehitatud lumelinnas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Eile kuulutas Pärnu abilinnapea Varje Tipp Vallikääru aasale ehitatud lumelinna pidulikult avatuks ja soovis uuele linnale pikka iga. Meelelahutusliku kavaga esinesid Pärnu kunstide kooli õpetaja Aita Kaaveri solistid, rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit ja pasunakoor Õnn Tuli Õuele.

Abilinnapea tunnustas lumelinna ehitamise eestvedajaid Pärnu kunstide koolis: direktorit Kristel Kallaud, programmi ja kommunikatsioonijuhti Rita Proosi ja ehitustegevust suunanud Üllar Kallaud.

Kristel Kallau ütles, et kunstide kool ei saa mõtte algataja au endale võtta, sest ettepaneku tegi Pärnu linnavalitsus. „Jälgisime ilmaprognoose ja kaalusime ettevõtmise võimalikkust kuni eelmise nädala reedeni ja siis langetasime otsuse lumelinna rajamiseks,” rääkis Kristel.

ehitas kahel päeval, neljapäeval ja reedel, ühtekokku paarsada ehitajat

Alustati neljapäeval 14 osavõtva seltskonnaga. Peamiselt olid esindatud üldhariduskoolid ja huvikoolid, lisaks kaks sõpruskonda, Pärnu Noortekogu ja lasteaed. Kristeli hinnangul ehitas kahel päeval, neljapäeval ja reedel, ühtekokku paarsada ehitajat. Esimesel päeval abistas ehitajaid kaks koppa. Üks kopp tegi viimaseid viimistlusi veel eile pärastlõunalgi.

„Lund värviti spreipurkidesse segatud guaššiga,” selgitas Kristel. „Aga Vanalinna kool värvis oma koolimaja maketti hoopis peediveega. Päästeamet varustas meid veega.” Kait Kallau lõpetas reede pärastlõunal kunstimaja klaveri ehitamist.

Rahvatantsurühm Tuurit-Tuurit hullab Pärnu Vallikääru aasale ehitatud lumelinnas.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Küsimusele, millal viimati Pärnus nii suurelt lumelinna ehitati, jäid kõik küsitletud vastuse võlgu. Hästi mäletati 2010. aastal Port Arturi juures ehitatud lumelinna, ühel aastal Munamäe pargis ja 2012. aasta veebruaris Jääfestivali Yeti lumelinna. Meenus ka Lastepargis toimunud jääskulptuuride tegemine. Muidugi on seda kõike rohkemgi olnud, aga kindlasti pole kõigil aastatel olnud käesoleva aastaga võrreldavat lumerohkust.

Urmas Saard

Samal teemal:

Pärnus kestab jääfestival