TARTU RAHU 102. AASTAPÄEVA PIDULIK KOGUNEMINE SINDIS

Tartu rahu läbirääkimiste mäletamine Sindis. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Väljakujunenud tava järjepidevuses tähistab Eesti lipu seltsi Sindi osakond 2. veebruaril Julius Friedrich Seljamaa monumendi juures Tartu rahulepingu sõlmimise aastapäeva lipurivistuse, õpilaste esinemiste, sõnavõttude, lillede toomise, küünalde süütamise ja lauludega.

Pidulik algus on kolmapäeval kell 11.15.

Lipuviljet edendavate Sindi noorte eliiti kuuluv Chätlyn Parts on Sindi gümnaasiumi vilistlane, kes loob sidet tänaste koolinoortega ja hoolitseb selle eest, et ei tekiks traditsiooni katkestust.

Partsi suunamisel osalevad lipurivistuses Sindi gümnaasiumi õpilasesinduse liikmed. Lippude rivistamisel tuleb appi sama kooli 4a klassi kodutütar Maribel Pikker, kes on seda õppinud ning suudaks vajadusel iseseisvalt koolitustki läbi viia. Noorte lipurivi kõrvale asuvad ka Sindi lasteaia mudilased oma kümnete käsilippudega. Samuti seisavad lipurivistuses Sindi Naisliidu naised ja toovad mälestusmärgile lilli.

Et küünlapäeva ilm võib olla ettearvamatu ja külm näppe ei näpistaks, kudus Sten endale kindad aegsasti valmis.

Sõnalise montaažiga esinevad õpetaja Eneli Arusaare 4a klassi õpilased. „Rääkides Eestimaast läbi meie kirjanike tunnete austab meie klass Eesti kirjanikke. Õpilane Sten Eric Hansen võtab sõna Tartu rahu tähtsuse teemal,” selgitab Arusaar, kes koos õpetaja Lembit Roosimäega ajaloolise materjali ette valmistas. Mõlemad pedagoogid on lipu seltsi liikmed. Et küünlapäeva ilm võib olla ettearvamatu ja külm näppe ei näpistaks, kudus Sten endale kindad aegsasti valmis.

Sindi gümnaasiumi liputoimkond Tartu rahukõneluste algust meenutaval avalikul ajalooõppepäeval. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Muusikaõpetaja, seltsi liikme, Ülle Otsa juhendamisel kuuleb lasteaia lastelt paari laulu.

Sõna võtavad Riigikogu kultuurikomisjoni ja lipu seltsi liige Marko Šorin ning Tori vallavanem Lauri Luur.

Sündmuse toimumist toetab helitehnikaga Tori valla kultuurikeskus. Lipu selts ootab piduliku sündmuse juurde õpetajaid, valla allasutuste töötajaid, inimesi nii Sindist kui tervest Tori vallast.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

PÄRNUMAAL TÄHISTATAKSE TARTU RAHU AASTAPÄEVA