MIDA TEHA TALVEL LASTEGA?

Sisuturundus

Uisutamine. Foto: Pixabay.com

Talv on imeline aeg, mil võtta ette tegevusi, mida aastaringselt ei saa teha. Selleks on näiteks suusatamine, kelgutamine, uisutamine, lumises metsas matkamine jms. Need tegevused muidugi eeldavad lume kui ka varustuse olemasolu. Kelgutamine on kindlasti üks laste lemmiktegevusi, milleta ei saa ühelgi talvel üle ega ümber. Haara kelgud, suusad, uisud ja mine naudi talve koos lastega!

1. Mine kelgutama!

Otsi enda kuurist, garaažist või mujalt välja kõik need kelgud, mis on kogu aasta enda aega oodanud ja vii oma lapsed kelgutama. Kui sul pole enam kelkusid, siis leiad sobiva lähimast poest või e-poest. Kui sinu kodu lähedal on mõni väiksem küngas, siis mine koos kogu perega sinna, aseta kelgud mäe nõlvale ja nautige pikka liugu. Kelguga ei pea aga alati mäest alla sõitma. Kelgud võivad olla kasutatud ka niisama liikumiseks ühest punktist teise: mine näiteks jalutama ja vea lapsed kaasa kelkudel. Sa võid olla kindel, et see meeldib neile!

2. Avasta talvine raba ja mine räätsamatkale!

Kujuta ette neid kauneid valge lume alla mattunud puid ja maastikku. Kas pole mitte imeline? Mine naudi Eestimaa kaunist loodust ja avasta see räätsamatkal. Niimoodi saad jalutada rabas ning avastada loomade ning lindude jälgi. Kusjuures, see on väga hea võimalus õpetamaks enda lastele loomajälgede tundmist. Kõigele lisaks saad nautida värsket õhku ja head seltskonda!

3. Otsi välja uisud ja mine uisutama!

Kas sa mäletad, millal sa viimati uisutasid? Juhul, kui sa ei mäletagi, millal see viimati oli, siis on aeg minna uisutama. Paljudes linnades on olemas spetsiaalsed uisuväljad, kust saad ka uiske laenutada, aga miks mitte uisutada hoopiski looduses, mõne kauni järve või jõe peal. Viimane muidugi eeldab seda, et jää on piisavalt paks, et seda teha.

4. Suusata talvises metsas!

Õnneks on Eestis talvel väga palju erinevaid kohtasid, kuhu suusatama minna. Leia enda kodule lähim koht ning sea suusad alla, mine naudi loodust ja tee samaaegselt natukene sporti. See meeldib kindlasti nii sinule, aga ka lastele. Suusatamine on mõnus!

5. Mine haski matkale!

Kui sa otsid midagi teistmoodi, siis mine näiteks haski koerte matkale. See on vahva elamus kogu perele: liugle koos saani ja koertega mööda kaunist maastikku! Pärast matka saavad lapsed ka kindlasti koertele pai teha ning ühise pildi jäädvustada.

6. Mängi lauamänge!

Juhul, kui talveilm pole kõige parem ja õues sajab lume asemel hoopiski vihma, siis leia mõni tegevus, mida kodus teha. Selleks võib olla näiteks lauamängude mängimine, kas pole mitte tore. Lauamängud on hea viis, kuidas kogu pere kokku tuua ja toredalt aega veeta. Vali välja enda lemmikmängud ja asu neid mängima! Rüübake kõrvale sooja teed ning nautige kogu perega kaminatuld.