TALVEPEALINNA JÕULUPUU ON PÕLVAMAALT TOODUD NULG

15 meetri pikkune nulg teel Otepää Keskväljakule. Foto: Otepää vallavalitsus

Täna saabus Otepääle politsei eskordi saatel jõulupuu. 15 meetri pikkune kaunis nulg toodi Otepää Keskväljakule Põlvamaalt, Kooraste külast, Lehise talust.

Esimesel advendil kell 15.00 süttivad jõulupuul advendituled. Advendiküünla süütavad EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa ja Otepää valla juhid. Allkirjastatakse Otepää valla jõulurahu pakt 2021 ja avatakse soovidepuu. Igaüks saab jõulukuu jooksul käia oma heade soovidega puud täiendamas. Laulab naiskoor Helletajad Merle Soonbergi juhendamisel.

Jõulupuu paigaldamine Otepää Keskväljakule. Foto: Otepääa vallavalitsus

Esimese advendi küünal süüdatakse samal päeval kell 12.00 Sangaste kultuurimaja pargis ning kell 16.00 Puka jõulupuu juures. Advendiaja soovid Sangastes ja Pukas esitab EELK Sangaste Püha Andrease koguduse diakon Tanel Meiel. Pukas loovad meeleolu Puka kooli laululapsed Sille Lõõndre juhendamisel.

Jõulukaunistused süttivad lisaks Otepää linnale ka mujal vallas. Sangaste, Keeni, Sihva ja Puka alevikes ning Aedlinnas on kaunistatud jõulukuused. Tartu maantee ja Valga maantee ristmikul seisab tavapäraselt suusatav lumememm ja valguspuu. Eelmistest aastatest tuttav LED-tuledega karuott istub sellelgi aastal Otepää Keskväljakul. Otepää kultuurimaja parki paigaldatakse valguskuusk. Lisaks sellele kaunistab pimedat aega Otepää Linnamäe nõlval asuv valguskiri „Otepää“.

Advendialguse küünalde süütamise korraldab Otepää Kultuurikeskused.

KU päevatoimetaja