TÄNA SELGUVAD KESKKONNAAUHINDADE SAAJAD

Auhinnapilt

Keskkonnaministeerium annab tänasel galaõhtul üle aasta tähtsaimad keskkonnaauhinnad. Juba traditsioonilistele keskkonnateo ja keskkonnasõbraliku ettevõtte auhindadele on tänavu lisandunud mitu uut kaalukat tunnustust.

„Hea meel on esimest korda autasustada aasta keskkonnanoort, aasta keskkonnasõbralikku haridusasutust ja aasta keskkonnavaldkonna mõjuisikut,“ tõdes keskkonnaminister Tõnis Mölder. „Täname ja tunnustame tänasel galal inimesi, ettevõtteid, omavalitsusi ja haridusasutusi, kes on võtnud keskkonnateemad oma südameasjaks ning on teistele eeskujuks.“

Keskkonnagala algab Eesti Televisioonis täna kell 22.05.

Seal möödunud aasta eest üle antavad auhinnad on „Aasta keskkonnanoor“; „Aasta keskkonnasõbralik haridusasutus“; „Aasta keskkonnasõbralik kohalik omavalitsus“; „Aasta keskkonnasõbralik ettevõte“; „Aasta keskkonnavaldkonna mõjuisik“; „Aasta keskkonnategu“.

Tarmo Soomere, Teaduste Akadeemia president.
Foto: Urmas Saard / Külauudised

Päeva esimeses pooles korraldab Keskkonnaministeerium Tallinnas Proto avastuskeskuses rahvusvahelise keskkonnakonverentsi „Elurikkus ja kliima muutuvas maailmas“. Üles astuvad näiteks Euroopa Keskkonnaagentuuri looduskapitali ja ökosüsteemide programmijuht Riyong Kim; Euroopa Komisjoni keskkonna peadirektoraadi looduskapitali direktor Humberto Delgado Rosa ning ÜRO keskkonnaprogrammi looduskaitse seirekeskuse juhataja Neville Ash. Eesti teadlastest kõnelevad Teaduste Akadeemia president Tarmo Soomere, Tartu Ülikooli kaasprofessor Aveliina Helm ja Tallinna Loomaaia direktor Tiit Maran.

Lisaks ettekannetele on kavas kolm paneeldiskussiooni. Muuhulgas arutlevad Keskkonnaministeerium ja ettevõtjad selle üle, millised on ettevõtete kohustused, võimalused ja koostöö avaliku sektoriga seoses keskkonnasäästlikkuse, kliimamuutuste leevendamise ja kohanemisega.

Konverentsi saab vaadata Postimehe veebis, päevakava on leitav Keskkonnaministeeriumi kodulehelt https://envir.ee/protokonverents .

KU päevatoimetaja