TÄNAVUST LAHKUSE PÄEVA TÄHISTAME PROJEKTIGA „LAHKE NAERATUS LOEB”

Siiri Rooma-Uusküla, Eesti Lionspiirkonna D 120 kuberner 2021/2022

Rahvusvahelise Lions Klubide Organisatsiooni Eesti piirkond kingib koostöös Suukooli ja Punase Ristiga igale 2021. aastal esimesse klassi läinud lapsele, ligi 15 000 tüdrukule ja poisile, suu tervisele pühendatud kinkekoti. See sisaldab hambaharja ja -pastat, Suukooli ja Lions-liikumise teabelehte, Punase Risti plaastrit ja lõvi pea kujulist helkurit.

Haridus- ja teadisministeerium kiitis heaks meie ettevõtmise pöörata tähelepanu laste suuhügieenile ning tuletada meelde, et laste hambaid ravitakse Eestis kuni 19. eluaastani tasuta. 

Illustreeriv foto tervete hammastega poisist. Foto: Eesti lionspiirkond

13. novembril tähistatakse ülemaailmset lahkuse päeva (World Kindness Day), mille Eesti patrooniks on imeline, särava naeratusega Elina Netchayeva. Eesti Lions Piirkond korraldab 8.-12. novembril lahkuse nädala, et kingitus jõuaks kõikide esimeste klasside lasteni. Elina salvestas lahkuse päeva tähistamiseks lastele tervitusvideo, mille saadame koolidele, et I klasside õpetajad saaksid selle  lastele ette mängida.   

Kingituse eesmärk on teadvustada, et terved hambad tagavad lisaks kaunile naeratusele ka hea tervise. Korrapärane ning õigete võtetega suuhügieen koos hambasõbraliku toitumisega on parim viis oma tervise eest hoolitsemisel. Rõõmus ja lastepärane helkur toetab pimedal ajal turvaliselt ja naerulsui koju jõudmist.