SHALOM SINDIS, AASTAST 2017

Fotogalerii

Anne Aas ja Heldur Aas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

„Sindi Linnavalitsuse bussipeatuse juures asuvas pikas hoones on nõndanimetatud kaubamaja tegutsenud aastakümneid enne meie tulekut ja praegugi kutsuvad külastajad meid samamoodi,” ütleb särasilmselt rõõmus MTÜ Pärnu Shalomi Abikeskuse juhataja Anne Aas.

„Nõuka ajal kutsusid sintlased seda “täiteka poeks”, asus ju täitevkomitee sealsamas lähedal,” täpsustab põline Sindi mees, Marko Šorin. „Kaubamaja nimetust ma väga ei mäleta, et oleks kasutatud. Aga pole võimatu, et mõned siiski kasutavad praeguseni välja.”

Siin on vanast ajalehe fotost näha, et oli lihtsalt kauplus „Sindi” ja kohvik „Sindi”.

Küsimuse peale, millal siis Pärnu Shalomi Abikeskus Sinti tuli, jääb Anne pikalt mõttesse. Näib nagu oleks see toimunud väga ammusel ajal. Osaliselt on selles tundmuses terake tõttki. Meenub, et koostöös Shalomi MTÜ Helma lastetoa ja Pärnu sõpruslinna Oskarshamni industriaalkooliga kingiti 2015. aasta lehekuul Sindi vähekindlustatud peredele kaheksa jalgratast ja sellele eelneval aastal kaks jalgratast. Heategevusega on Shalom olnud Sindis ka muudel juhtudel.

Aga kindlalt jäävalt kinnitas Shalom oma kanna Sinti 2017. aastal. „Oleme avatud neljapäeviti, 12.00 kuni 17.30. Heldur Aas on alati kohal inimestega suhtlemiseks ning taaskasutuskauba vahendamisel,” selgitab Anne. Kaupa toovad ka Sindi inimesed, päris uusi ja kandmata jalanõusid, eeskujulikult hoitud rõivaid ja muud, mis kellegile teisele marjaks ära kulub.

Helduri sõnul on see koht kujunenud juba harjumuspäraseks kokkusaamise paigaks

„Vahel on Helduril kaasas suupill või astub läbi mõni muusikainimene, et tervitada kohalviibijaid,” jätkab Anne jutukalt. Helduri sõnul on see koht kujunenud juba harjumuspäraseks kokkusaamise paigaks. Tullakse odavaid asju uudistama ja lihtsalt sõbrannadega juttu puhuma. Kaasa on võetud oma lemmikloomigi.

Heldur Aas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

„Eelmisel suvel liitusid meiega kaks rõõmsameelset vabatahtlikku: Elle ja Liia. Nemad aitavad kaasa, et annetatud esemed oleksid korrapäraselt paigutatud, puhtad ja terved. Täname kogu Sindi kogukonda, kes on meid lahkelt omaks võtnud ja hoolivad taaskasutusest,” lausub Anne.

„Aitäh kõigile kauba annetajatele ja külastajatele!”

Urmas Saard