ÜLE TUHANDE OSALEJA NAUTIS ÖIST JOOKSMIST

2021. aasta Friday Night Run. Foto: Adam Illingworth

Tartus peetav jooksuüritus Friday Night Run tähistas enda esimest juubelit. Viiendat korda toimunud ööjooksust võttis esialgsetel andmetel osa 1006 spordisõpra. 2017. aastal esimesel Friday Night Runil üles astunud NOËP oli laval ka seekord. Pärast ligi tunnist DJ kava saatis NOËP ehk Andres Kõpper jooksjad ka rajale.

2021. aasta Friday Night Run. Foto: Adam Illingworth

Mullu palju positiivset tagasisidet saanud rada oli kasutuses ka tänavu. Neljakilomeetrisel trassil väisasid jooksjad mitmeid ikoonilisi ja kauneid kohti: Raekoja plats ja Suudlevad tudengid, Tartu Ülikooli peahoone, Tartu Tähetorn, Toomemägi, Püssirohukelder, Kuradisild ning Inglisild.

Esimest korda Friday Night Runist osa võtnud ja teise naisena lõpetanud Carmen Rääk jäi üritusega väga rahule. “Väga lahe oli, polegi pimedas niimoodi jooksnud. NOËP tõmbas enne starti hästi käima ka, sai hea emotsiooniga jooksma minna,“ rääkis ta.

Teist aastat järjest üritusele tulnud Karl Erik Kuum leiab, et Friday Night Runile tasub tulla just atmosfääri pärast. „Mulle jälle väga meeldis. Siin on kuidagi eriline atmosfäär, lahe rada ja seetõttu tulingi uuesti,“ sõnas ta.

Friday Night Runist on igal aastal osa võtnud tuhatkond inimest. Ürituse osalejate rekord püstitati 2019. aastal, kui Raekoja platsile kogunes 1444 ööjooksjat.

Tartu Linnamaratoni põhipäeval, 2. oktoobril, on kavas 42, 21 ja 10 km jooksu- ja (kepi)kõnnidistantsid. Lisaks leiavad Tartu südalinnas aset traditsioonilised lastejooksud.

KU päevatoimetaja