PÕLTSAMAA RAADIOMUUSEUMI ÕUEL VALMISID LAULULAVA JA TANTSUPÕRAND

Põltsamaa raadiomuuseumi peremees Riho Laanes; linti lõikavad majandus- ja taristuminister Taavi Aas, Põltsamaa vallavanem Andres Vään, firma Vali Press rajaja ja kultuuriedendaja Heiki Soom. Foto: Jaan Lukas

Laupäeval 2. oktoobril avas Põltsamaa Raadiomuuseumi eestvedaja Riho Laanes oma koduõues väikese laululava ja tantsupõranda.

Kauaaegne Põltsamaa Ametikooli õpetaja ja tänane Raadiomuuseumi peremees Riho Laanes märkis, et miniatuurset laululava ja tantsupõrandat ajendas ehitama asjaolu, et Põltsamaal on muusikast läbi sajandite lugu peetud ja eriti kaunis on meloodiaid kuulata vabas õhtus. „Laululavale mahuvad esinema väiksemad koorid, ansamblid ja orkestrid ja ruumi jätkub ka mitmele tantsupaarile,” lisas ta. Riho Laanesel on plaanis ennekõike korraldada kontserte oma lähedastele, sõpradele ja tuttavatele, kuid huvi korral ka suuremale publikule. „Pinkide valmistamine on lihtne töö ja sellega saan ikka hakkama.” Laululava ja tantsupõranda ehitamisel olid Laanesel abiks pereliikmed ja sõbrad. Laululava valmis Raadiomuuseumi juurdeehitisena.

Laanese kavatseb korraldada ka vabaõhusündmusi, kus mängivad veel praeguseni töötavad vanaaegsed raadiod ja grammofonid koos vinüülplaatidega.

„Laululavade avamine on ennekõike kultuuriministri ülesanne. Põltsamaalasena otsustasin sel sündmusel aga osaleda,” ütles ühena lindilõikajatest majandus- ja taristuminister Taavi Aas. Samuti tulid linti lõikama Põltsamaa vallavanem Andres Vään, viimane Põltsamaa linnapea ja tänane vallavolikogu liige Jaan Aiaots ning Põltsamaa meedia- ja trükifirma Vali Press rajaja ja tänane nõunik Heiki Soom. Tseremooniat saatsid Straussi muusikahelid.

Laanestit õnnitleti tunnustuse eest, mida ta ühe väärikamas eas Eestimaa inimesena pälvis sotsiaalkaitseminister Signe Riisalolt. „Riho Laanese entusiasmi ja jõupingutustega loodud raadiomuuseum on turismimagnet mitte ainult Põltsamaa kandis vaid kogu Eestis,” ütles Põltsamaa vallavanem Andres Vään.

Jaan Lukas

Share via
Copy link
Powered by Social Snap