KAS TULEVIK SOOSIB VÕI PÄRSIB SELTSITEGEVUST?

Mihhail Lotman. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kadrinas otsitakse esindusliku konverentsiga vabaühenduste edulugusid ja mõtet ning Mihhail Lotmani loengu kuulamise järel uuritakse kokkutulnuilt kas seltsitegevusel on tulevikus üldse tulevikku.

Kandina üks tuntumaid vabaühendusi Neeruti Selts tähistab oma 20. aastapäeva konverentsiga “Vabaühendused ühendavad meid”, mis toimub laupäeval, 18. septembril kell 12 Kadrina rahvamajas. Eelolev konverents on Neeruti Seltsil järjekorras kuues. Konverentsi paik, rahvamaja on sümboolne, sest valmis kadrinlaste vabatahtliku ühistegevusega 1930. aastal.

Vabaühenduste olemusest teeb peaettekande kirjandusteadlane, semiootik ja poliitik Mihhail Lotman. Seejärel vaetakse kohalike seltside, ühingute, liikumiste edulugusid ja arutletakse, kas tulevik soosib või pärsib seltsitegevust.

Osaleda on lubanud Kadrina kirjandusklubi, hariduskogu, Wikipeedia grupi, päästjate naissalga ja priitahtlike pritsimeeste esindajad. Lisaks Kadrina terviseradade, spordiklubi Nelson ja Kadrina Spordi, aga ka Cadencia tantsijate, segakooris lauljate esindajad. Juttu tuleb külaelu koondamisest Läsnal, Kadrina Saunaklubi, Neeruti seltsi ja Maanaiste seltsi tegevusest. Esindatud on ettevõtmist toetav Viru instituut.

Spetsiaalselt konverentsil osalejate jaoks avatakse sel päeval Kadrina Huvikeskuses ka Kadrina Keskkooli uue hoone arhitektuurivõistluse tööde näitus. Tegemist on vabatahtliku tegevuse viimase aja suurima edulooga, kus aadete ajel kogunenud kohalik hariduskogu jõudis kogukonda kaasates pooleteise aastaga kavani, kuidas tagada kohaliku keskkooli jätkuv püsimine ja arenemine.

Kadrina vabaühenduste konverentsi modereerib vabatahtlikuna Kadrina Saunaklubi üks vedajaist, Maalehe ajakirjanik Rein Sikk.

Kolmetunnisena kavandatud konverents on huvilistele tasuta.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap