TALLINNA VISIOONIKONVERENTS „ÕNNELIK LINN”

Tallinna Kultuurikatel. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kolmapäeval, 15. septembril toimub Kultuurikatlas Tallinna visioonikonverents „Õnnelik linn“. Konverentsipäev on jagatud kolme plokki: linn on lahendus, mitte probleem; linn, kus on aega – inimese mõõde linnas ja intelligentne roheline maailmalinn.

Teemasid aitavad avada põnevad ettekanded ning nendele järgnevad vestlusringid, kus saavad sõna sotsiaalteadlased, arhitektid ja linnaplaneerijad, ettevõtjad, aga ka oma igapäevase tööga paremat linna kujundavad spetsialistid.

Tallinna linnavolikogu esimehe Tiit Teriku sõnul võib inimeste ettekujutus õnnelikust linnast olla muidugi erinev, kuid eelkõige võiks õnnelikuks linnaks pidada linna, kus linlastel on hea, mugav ja turvaline elada. „Linn on linlaste ühisvara, mis luuakse koosloomes. Seetõttu peab ka linnakeskkond olema selline, mis vastaks võimalikult suure hulga elanike ootustele, kus õnnelik olemist toetavad nii linnaruum kui ka kõikvõimalikud pakutavad teenused,“ lisas Terik.

Konverentsi sisu on kantud eelmisel aastal linna edust Intelligentsete Kogukondade Foorumil, kui Tallinn pälvis maailma intelligentseima kogukonna 2020 tiitli, samuti arengustrateegiast „Tallinn 2035“. Konverentsi alamteemasid aitavad avada põnevad ettekanded ning nendele järgnevad vestlusringid. Näiteks esinevad ettekannetega ettevõtja Robert Kitt, kirjanik Jan Kaus, Tallinna Ülikooli psühholoogiaõppejõud Avo-Rein Tereping, TalTechi tuleviku linna professor Jenni Partanen, Eesti inimarengu aruande „Linnastunud ühiskonna ruumilised valikud“ peatoimetaja Helen Sooväli-Sepping, Vantaa abilinnapea Hannu Penttilä, Läti suursaadik Eestis Raimonds Jansons jt.

Konverents on kutsetega, kuid ettekannetest ja aruteludest on võimalik otseülekande vahendusel osa saada veebilehel www.tallinn.ee/visioonikonverents. Samuti saab otseülekannet jälgida Pealinna ja Postimehe portaalide vahendusel. Kes soovib aga konverentsist koha peal osa võtta, leiab vajaliku info kutse saamiseks samuti visioonikonverentsi koduleheküljelt.

Tallinna linnavolikogu korraldab visioonikonverentsi juba 17. korda. Konverentsi programm on koduleheküljel www.tallinn.eevisioonikonverents/Programm-2021.

KU päevatoimetaja