VALGA PRAOSTKONNA PIIBLIPÄEV TOIMUB SANGASTES

Jaan Bärenson. Foto: Urmas Saard / Külauudised

11. septembril toimub Sangaste kultuurimajas ja Sangaste kirikus Valga praostkonna Piiblipäev.

„Piiblipäeval avatakse Eesti Piibliseltsi näitus, toimub armulauaga jumalateenistus ja kuulata saab erinevaid ettekandeid,“ ütles EELK Sangaste Püha Andrease koguduse diakon Tanel Meiel. „Kõik huvilised on oodatud, palume aga haigena kohale mitte tulla.“

Päevakava algab kell 10.30 Eesti Piibliseltsi piiblinäituse avamisega Sangaste kultuurimajas. Näitus jääb avatuks paariks kuuks. Järgneb armulauaga jumalateenistus. Laulab Nõo koguduse segakoor, puhkpillimuusikaga esineb Emeriitbrass, teenivad praostkonna vaimulikud.

Sangaste kultuurimajas teevad ettekande Jaan Bärenson – “Piibli ja vaimuliku kirjanduse levikust 18. ja 19. sajandil” ja Anu Raudsepp – „Sangaste kirikuõpetaja Chilian Rauschert (1652–1717) kihelkonna kiriku- ja koolielu edendajana“

Linastub pooletunnine dokumentaalfilm „Piibel Eestis. Eesti Piibliselts 200”.

Piiblipäeva korraldab EELK Sangaste Püha Andrease kogudus, toetab Otepää vald, Eesti Kultuurkapital, Eesti Piibliselts ja Otepää Kultuurikeskused.

KU päevatoimetaja