UHLA-ROTIKÜLA JOOKSU LÄBIVIIMISE ABISTAJAD PÄLVISID TUNNUSTUST

Urmas Hallik ja Piia Karro-Selg. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Täna tänasid kuuenda Uhla-Rotiküla jooksu korraldajad suurt hulka toetajaid ja vabatahtlikke tänuplaadiga ning riputasid kõigile abilistele rotikujutisega medali kaela. Lisaks kostitati supi, koogi ja teega.

Maitsva supi keetis valmis Mikko Selg ja koogi küpsetas Liina Sommer.

Raeküla Vanakooli Keskuse juhataja Piia Karro-Selg ja Uhla-Rotiküla jooksutraditsiooni ellukutsujad Enn Hallik ning Urmas Hallik kutsusid umbes poolsada abilist vanakooli õuele, et kõigile neile oma siirast austust ja tänu väljendada.

Tänuplaadi saajaid oli 21 juriidilist või füüsilist isikut

Pärnu Linnavalitsus, Häädemeeste Vallavalitsus, Eesti Kultuurkapital, Škoda/Moller Auto Pärnu, Petersport, AS Kanpol, Venderloo, Pärnumaa Omavalitsuste Liit, Uulu Põhikool, Eesti lipu seltsi Sindi osakond, Kärg.ee, Visu Sport, Kinhor, Matogard, Põhuplaat.ee, Unilever Eesti AS, Pärnumaa Spordiliit, Bestri pood, Jaak Kanniste, Eesti Punase Risti Pärnumaa selts, Külaselts Pulverk

Pikki kõnesid ei peetud, aga Enn Hallik pidas oluliseks, et kuus aastat on Uhla-Rotiküla jooksu läbi viidud. „Siiani on hästi läinud. Keegi ei ole nurisenud. Korraldav meeskond on ennast täiesti sisse töötanud. Näiteks sellel aastal ei pidanud me isegi suure kambaga kokku tulema. Igaüks teadis juba oma ülesannet. Mul olid muidugi telefonivestlused ja niimoodi sai asi ära tehtud. Kuna probleeme ei ole ja kui järgmine aasta keegi alt ära ei hüppa, siis teeme jälle,” rääkis Enn.

Nad saavad alati hakkama

„See on uskumatu, kuidas Piia Karro-Selg ja Marina Mesipuu-Rhun koos oma meeskonnaga teevad kogu töö ära. Meie Urmasega katsume sõrme peal hoida läbi aasta või eriti paar kuud enne jooksu toimumist. Mõtleme mis, kuidas ja nii edasi. Aga Piial ja Marinal on pidevalt igasuguseid muidki tegemisi ja alati näib, et see jookseb lihtsalt kokku ja asi jääbki tegemata. Ja siis tuleb välja, et mõne päevaga saab jälle kõik korda. Lühikese ajaga võetakse ja tehakse ära. Nad saavad alati hakkama,” kiitis Enn Hallik meeskonna suurepärast toimekust.

„Võib küsida, kas osavõtjate hulk suureneb? Aga ei suurene. On küsitud, miks meil ei ole 300 osalejat? Pidevalt on olnud 120-130,” nentis Enn. Vestlusega liitunud Priit Neeme ütles, et mõnel juhul on olnud ka 140-160 osalejat. „Tänavu muidugi ei saanudki rohkem olla. Piirangute tõttu ei võinud n.ö. kolmekohalise numbriga kedagi starti lasta.” Ennu arvates ei suurendaks jooksjate arvukust ka väärtuslikumad auhinnad. Mõni tuntum nimi võiks lisanduda, kuid masse sellega kokku ei aeta. Aga Enn on rahul ka praeguse osalejate hulgaga. Priidu meelest oleks 300 jooksjaga juba väga suur pidu, aga lepiks ka nii umbes 160 jooksjaga.

Ennule on lubanud kindlasti mingil ajal tulla Uhla-Rotiküla jooksule Roman Fosti, kes ise elanud kunagi Raekülast ja Uulust pea samal kaugusel.

Urmas Saard