TALLINNA LOOMAAED ON SÜNNIPÄEVAL LOODUSHARIDUSE PÄRALT

Tallinna loomaaia asukas. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kolmapäeval, 25. augustil oodatakse kõiki loodushuvilisi Tallinna loomaaia 82. sünnipäeva loodushariduspäevale. Päev täidetakse loomaaednike põnevate juttude, loomade avastuspunktide, muusikaliste elamuste ja mängude ning ringkäikudega.

Loomaaia kommunikatsioonispetsialist Killu Kuuben ütleb päevakava tutvustades, et üheteistkümnest kolmeni on loomaaia territooriumil leitavad mitmed avastuspunktid: Arktika, kaamelid, ahvid, ninasarvikud, liigikaitse. Eesti Jahimeeste Selts tutvustab projekti “Metsloomal on alati peatee”. Keskkonnahariduskeskuse fuajees asub üldinfopunkt.

Laste loomaaed tähistab tänavu oma 30. sünnipäeva ja loodushariduspäeval on laste loomaaia aedikutes põnevad jutupunktid. Tutvustatakse loomi, nende eripärasid, harjumusi, pidamise tingimusi, vajadusi, elukäiku ja vahvaid seiku, mis talitajatel ette tulnud.

Jazzkaare linnaruumi kontserdid toimuvad elevant Carli juures ja vanades karupuurides Tiigri kohviku lähedal.

Loodushariduse spetsialistid tutvustavad loomade aedikute juures jääkarusid, šimpanse, elevante ja kotkaid. Räägitakse lugusid loomaaia loomadest ja vaadatakse lähemalt, kuidas käib nende toitmine ning elukeskkonna põnevamaks muutmine.

Elevandimaja ees viiakse läbi mänge täiskasvanutele ja lastele elevandimaja ees.

Putukanäituse tuurid toimuvad keskkonnahariduskeskuse fuajees.

Loomaaia uuel koguperenäitusel “Väikeste elukate elutähtsad ametid” tutvustatakse putukate erinevaid rolle looduskeskkonna hoidjate ja säilitajatena. Lisaks saab lähemalt tuttavaks näitusel välja pandud elusputukatega, kelle seas võib kohata nii inimese käsivarre pikkuseid raagritsikaid, värviliselt küütlevaid õiepõrnikaid kui ka tulnukaliku välimusega varitsusspetsialiste palvetajaritsikaid.

Algusega kell 19 kuuleb klassikakolmapäevade kontserti, kus päeva lõpetab Pille Lille Muusikute Fondi klassikakontsert. Esitusele tulevad Boellmann, Mussorgski, Tšaikovski ja teiste heliloojate muusika, Eesti ainsa klassikat esitava akordioniduo Mikk Langeproon ja Henri Zibo ettekandel. Kontsert toimub keskkonnahariduskeskuse fuajees.

Sünnipäeval osalemine on loomaaia piletiga, eelkooliealised lapsed pääsevad loomaaeda tasuta. Põhjavärava kassa ja sissepääs on avatud 9-18, läänevärava kassa ja sissepääs 9-19, loomaaia territooriumil saab sünnipäeval jalutada kuni õhtul üheksani. Loomaaia külastamiseks peab esitama tõendi Covid-19 vaktsineerimise, läbipõdemise või koroonatesti negatiivse tulemuse kohta koos isikut tõendava dokumendiga. Tõendit ei pea esitama alla 18-aastased külastajad. Tõend koos isikut tõendava dokumendiga tuleb esitada kassas pileti ostmisel. E-piletiga külastajad peavad dokumendid esitama külastusjuhile.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

Ülisuur pildigalerii: Tallinna loomaaed tähistas oma 80. sünnipäeva ühiselt Hiiu folgiga