VÕRU TÄHISTAB TÄNASEST 237. SÜNNIPÄEVA

Võrus Tamula ääres 2014. a augustis. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Võru linn tähistab tänavu oma 237. sünnipäeva 19.–22. augustil toimuvate traditsiooniliste linnapäevadega, mille mitmekesine programm pakub ühtviisi põnevust igale vanusegrupile.

Tänavu neli päeva vältavate pidustuste ühendavaks teljeks on viimaste aastate traditsiooniks kujunenud perepäevad: reedel, 20. augustil on kavas sportlik perepäev „Sport hoit tujo hää“ ja laupäeval, 21. augustil perepäev „Koton om hää“. Linnapäevade sisse mahub hulgaliselt sportlikke tegevusi, laulu ja tantsu, kavas on laadad ja töötoad, samuti terve rida põnevaid näitusi. Valdav osa linnapäevade sündmustest toimub Võru keskväljakul, ent huvitavaid tegevusi leiab ka tänavatel, Tamula rannas, Võrumaa Keskraamatukogus, Vana-Võrumaa Kultuurikojas, dr Fr. R. Kreutzwaldi Memoriaalmuuseumis ja galeriis Kanal.

Linnapäevade esimese päeva lõpetab „Ummamuudu liina 5. üüjuusk“, õhtuid sisustavad Võru linna keskväljakul ja Tamula järvelaval toimuvad kontserdid. Keskväljakul astuvad üles ansambel Terminaator (20.08) ja Regatt (21.08) ning järvelaval Tanel Padar Band (22.08). Jagatakse autasusid ning linnapäevad lõpetab ilutulestik.

Linnapäevadega samal ajal toimub Võrus XXVI rahvusvaheline Võru vaskpillipäevade muusikafestival „Võru kõla“.

Eelmisest aastast alates peetakse pidustused siiski mõnevõrra väiksemas formaadis, kuna koroonaviiruse levik ja sellest tulenevad reeglid seavad ürituste korraldajaile oma piirid. Piirangutest tulenevalt on tänavuste pidustuste märksõnadeks hajutatus, ettevaatus ja tervisetõendid.
Abilinnapea Sixten Sild: „Lõviosa linnapäevade üritustest toimub vabas õhus ja piiramata aladel, kus inimesed on hajutatud ja liikumises. Tervisetõendit nõutakse vaid kultuurimajas Kannel toimuvatel kontsertidel. Kõige olulisem on siiski see, et me saame oma linna sünnipäeva paljude põnevate üritustega tähistada.“

KU päevatoimetaja