PEALINNAS ALUSTAS TÖÖD VAKTSIINIKIIRABI

Vaktsiinikiirabi vaktsineerib Merko Ehitus Eesti kutsel otse tööpaigas. Foto: Aron Urb

Alates tänasest on Tallinnas võimalik kutsuda COVID-19 vastu vaktsineerimise läbiviijad oma kodu lähedale, tööle või kasvõi laulukoori, kui koos on vähemalt 10 vaktsiini soovivat inimest.

Vaktsiinikiirabi vaktsineerib Merko Ehitus Eesti kutsel otse tööpaigas. Foto: Aron Urb

Esimesena kutsus vaktsineerijad kohale Merko Ehitus Eesti ja end lasi vaktsineerida üle 20 objektil töötava ehitaja. Vaktsiinikiirabi avasid Eesti Vabariigi President Kersti Kaljulaid, Lääne-Tallinna Keskhaigla ravijuht Imbi Moks ja Merko Ehitus Eesti üldehitusdivisjoni juht Marek Hergauk.

Lääne-Tallinna Keskhaigla algatatud projekti eesmärk on viia vaktsineerimine inimestele lähemale ja kui algatus osutub edukaks, võib see laieneda ka teistesse Eesti piirkondadesse. Vaktsiinikiirabi saab Tallinna piires kohale kutsuda, saates e-kirja meiliaadressile ltkhvak@keskhaigla.ee. Ettetellimise aeg on vähemalt 48 tundi ning päringusse tuleb märkida aadress, kuhu kutsutakse, kuupäev, soovitav kellaaeg ja vaktsineerimissooviga inimeste arv. Seejärel võetakse tellijaga ühendust ning täpsustatakse, millal täpselt vaktsiinikiirabi saabub.

Vaktsiinikiirabi vaktsineerib Merko Ehitus Eesti kutsel otse tööpaigas. Foto: Aron Urb

Kasutatakse peamiselt ühedoosilist vaktsiini Janssen ja seetõttu saab kiirabis vaktsineerida inimesi alates vanusest 18 eluaastat. Kindlasti peab neil, kes soovivad end vaktsineerida, olema kaasas isikut tõendav dokument.

Lääne-Tallinna Keskhaigla ravijuhi Imbi Moksi sõnul kasutatakse esialgu ühte Tallinna Kiirabi autot, kuid kui tellimusi tuleb palju, on võimalik kiirabiautosid kasutusele juurde võtta.

Vaktsiinikiirabi vaktsineerib Merko Ehitus Eesti kutsel otse tööpaigas. Foto: Aron Urb

„Eestis ringi sõitvatest vaktsineerimisbussidest eristab meid see, et kui buss seisab näiteks pool päeva ühes kohas ja inimesed lähevad bussi juurde, siis meie sõidame inimeste juurde,“ ütles Moks. „Kindlasti on meie projekt abiks neile inimestele, kellel on keerulisem vaktsineerimispunkti ise kohale minna, kuid me ei lükka tagasi ka teisi.“

KU päevatoimetaja