30. JÕGEVATREFFIL TEKKIS MÕTE MOOTORRATTURILE PÜHENDATUD MONUMENDIST

Fotogalerii

Tsiklimehe vallatu kaaslanna. Foto: Marge Tasur

XXX rahvusvaheline motomatkajate kokkutulek kulmineerus täna motoparaadiga Jõgevale. Kuremaalt sõideti Jõgevale väikese ringiga marsruudil Mooritsa–Palamuse–Luua– Nava–Painküla, et võimalikult palju inimesi seda uhket kulgemist näha saaks.

Motoparaadi ees sõitis Jõgevatreffi idee algataja ja kauaaaegse korraldaja Igor Ellissoni (10. juuni 1954 – 11. juuli 2021) Jawa aastast 1978, millel oli ka urn motolegendi põrmuga.

Jõgevatreffi korraldava klubi Jõgeva MC president Igor Ellissoni poeg Eigo Ellisson tervitas kõiki tsiklimehi ja -naisi ning kaasaelajaid. „Jõgevatreff on saanud 30-aastaks, juba terve põlvkond on treffi sõidetud.

„Südantsoojendav on näha teeäärtes lehvitajaid 100-aastastest memmedest sülebeebideni,“ rõõmustas Ellisson ja kinnitas, et motomatkajatel on hea meel neile seda vaatepilti pakkuda.

Jõgeva abivallavanem Viktor Svjatõšev õnnitles Jõgevatrefi korraldajaid 30. aastapäeva puhul „Usun, et sel tugeval traditsioonil on veel pikk tee käia,“ sõnas abivallavanem tunnustavalt. Viktor Svjatõšev osales ka ise motoparaadil.

Eigo Ellisson tutvustas Jõgeva MC projekti, mis on koostöös vallavalitsuse ja transpordiametiga aasta jagu töös olnud. „Soovime, et 30. trefiaastat jääks mäletama Jõgevale Õuna külla Alexela tankla ringteele paigaldatav suur mootorrattakuju, mis tähistab motokultuuri pikka teed. Loodetavasti saame seda silmailu peagi pakkuda,“ lausus Jõgeva MC president. Klubi poolt anti vallavalitsusele üle tulevase maamärgi väike koopia.

„Mootorratturi monumendist saab tähelepanuväärne ja atraktiivne vaatamisväärsus Piibe maanteele, kus möödasõitjad kindlasti peatavad. Seda võib võrrelda Rändaja kujuga Põlvamaal või Mulgi rahvarõivastes mehe nn Tikupoisi kujuga Imaveres. Pealegi sümboliseeriks mootorratturi kuju tervislikku ja looduslähedast liikumist,” arvas Õunal asuva puhketalu perenaine Liilia Mandri, kes energilise ja sportliku daamina on ise osalenud Jõgevatreff motomatkadel.

Motoparaadile pani punkti Ultima Thule kontsert Jõgeva kultuurikeskuse suvelaval. Teadolevatel andmetel osaleb kokkutulekul Jõgevatreff 1500 mootorratturit ja 800-1000 tsiklit.

Jaan Lukas