VÕRU ESMATASANDI TERVISEKESKUSELE ASETATI NURGAKIVI

Nurgakivi Võru tervisekeskusele. Foto: Võru linnavalitsus

Eile sai sümboolse nurgakivi Võru esmatasandi tervisekeskus. Ehitus algas käesoleva aasta aprillikuus ning hoone lõplik valmimine on planeeritud 2022. a veebruarikuusse.

Nurgakivi asetamisel osalesid tervise- ja tööminister Tanel Kiik, Võru linnavolikogu esimees Ülo Tulik, Võru linnapea Anti Allas, abilinnapead Sixten Sild ja Toomas Sarapuu, Võru valla ja Rõuge valla esindajad, perearstide esindaja, ehitaja esindajad ning arhitektid.

„Käimasolev protsess pole pelgalt ühe hoone ehitus, vaid sellega pannakse tugev alus valdkonna sisulisele arengule läbi erinevate asjasse puutuvate osapoolte koostöös. Juba senine protsess on toonud ühe laua taha omavalitsuste esindajad, perearstid, haigla esindajad ja paljud teised koostööpartnerid. Ilma ühise sünergiata head esmatasandi arstiabi tulevikus inimestele pakkuda ei ole võimalik,“ kommenteeris linnapea Anti Allas.

Tööde käigus ehitatakse Võru esmatasandi tervisekeskus koos vajalike tehnoseadmete ning sisustusega. Rajatav hoone ehitatakse ühekorruselisena. Tervisekeskuse uutes sisustatud kabinettides asuvad tööle 11 perearsti oma pereõdedega. Hoones hakkavad tööle apteek, labor ja röntgeniteenused. Tervisekeskusesse tulevad ka muud olulised esmatasandi tervishoiuteenused nagu koduõendus, füsioteraapia, sotsiaalnõustaja, ämmaemand.

Hoone ehitatakse Võrus kolmest kinnistust moodustatavale uuele kinnistule. Loodava kinnistu ligikaudne pindala on 6818 ruutmeetrit, hoone netopind on 1613 m².

Võru esmatasandi tervisekeskuse ehitusprojekti on koostanud Kuu OÜ. Hoonet ehitab Semuehitus OÜ ning omanikujärelevalvet teostab Pärn Projekt OÜ.

Projekti „Võru esmatasandi tervisekeskus“ kaasrahastab Euroopa regionaalarengu fond tervisekeskuste kaasajastamise toetusmeetmest.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

VÕRU TERVISEKESKUSE EHITUSTÖÖDEGA TEHAKSE ALGUST

Võru tervisekeskuse ehitus sai rahastusotsuse

Share via
Copy link
Powered by Social Snap