PEIPSIMAA KÜLASTUSKESKUS KOLKJAS KUTSUB SIBULATEEL RÄÄBU PÄEVALE

Peeter Volkonski. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Peipsimaa Külastuskeskus Kolkjas, Sibulateel, kutsub täna alates kella ühest lapsi ja peresid Rääbu päevale.

Rääbu päev on välja kasvanud Pavel Varunini muinasjuturaamatute ainestikust, et tutvustada Peipsi-äärset eluolu ja vene ridakülades tehtud käsitööd.


Rääbu kutsub oma väikesed ja suured sõbrad enda poole roosasse majja, sest Rääbu avab tuulevurride pargi, Pavel Varunin ja Peeter Volkonski loevad Rääbu ja Malmpea soomuseid, pannakse samovari üles, tehakse tullevurre, trükitakse kangaid, ehitatakse rakette, meisterdatakse Kurjavaimu Nolke, glasuuritakse präänikuid ja vormistatakse takumendi.

Päevapileti eest võetakse viis eurot.

Tädi Šura kohvikust leiab erineval moel Rannapuura rääbist, koha, tinti, lutsu, latikat või Vigurite lihapirukaid ja kohupiima krõbedikke ning Sibulatee parima sibulapirukaküpsetaja Natalja Rästase sibulapirukaid, aga ka parimaid sigurikooke, sibula- ja kalasuppe, jne.

Õhtu jätkub kell 17 Mall Hiiemäe raamatu „Väike kalaraamat rahvapärimusest“ esmaesitlusega.

KU päevatoimetaja