HARTWIN DHOORE SULATAS KUULAJATE HINGESID EESTIKEELSE JUTUGA

Fotogalerii

Hartwin Dhoore, Koen Dhoore, Ward Dhoore esimese Kirsimäe laval. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Kolmest vennast koosnev Flandria ansambel Trio Dhore andis XXVIII Viljandi Pärimusmuusika festivalil tund pärast folgipeo avaüritust esimese kontserdi esimesel Kirsimäel, mis võeti 28 festivaliaasta kestel esmakordselt kontsertpaigana kasutusele.

Ansambli juht Hartwin Dhoore mängib diatoonilist akordioni. Ta on oma elu viimasel viiel aastal sidunud Eestiga, kus enamiku ajast viibib Saaremaal, mistõttu tema eesti keele oskus on täiesti mõistetav. Ward Dhoore mängib kitarri ja Koen Dhoore rataslüürat ehk hurdy gurdy, mis olevat Kesk ja Lääne Euroopas päris populaarne instrument.

Ühes Belgias elavate vendadega tehakse kontsertreise üle maailma

Vendade kodulehe triodhoore.com amdmeil on ansabel teinud alates aastast 2013 kuni 2019 neli plaadistamist. Tänavu omistati neile Flaami folkauhind parima albumi kategoorias. Ühes Belgias elavate vendadega tehakse kontsertreise üle maailma. Nüüd anti kontsert Viljandis ja seda korratakse uuesti esimesel Kirsimäel laupäeval.

Kuigi alguses istus enamik publikut rahulikult murul, oli siiski väiksem seltskond neidki, kes kohe esimese loo ajaks sättisid ennast lava ette õõtsuma. Aga nad ei jäänud kauaks üksinda, sest laval esinenud kolmik vedas publiku peatselt tantsumurule.

Üllatav oli teada saada, et enne covidi saagat arutasid vennad laialimineku mõtteid, aga praegu ei näikse vendadel selliseid kavatsusi olevat. Juba järgmisel kuul lähevad vennad Belgia tuurile. Nad võtavad osa väga populaarsest tantsufestivalist Boombal ja esinevad mitmel pool mujalgi.

Jaak Känd kiidab esimese Kirsimäe kontsertpaiga võlu, kolme venna ansamblit Trio Dhoore ja tutvustab oma uut luulekogu “Üks südamelöök”. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Pärnu luuletaja ja tuntud jutuvestja Jaak Känd on eelmistelgi aastatel esimest Kirsimäed külastanud ja järve poolses otsas istudes mööda jalutavatele folgilistele lugusid vestnud. Tänavu ta seda ei kavatsenud teha ja tuli folki nautima. Jaak kiitis uue kontsertpaiga valikut, mis annab kõrgete puude varjus rohkem kaitset lõõskava päikese eest. Samuti oli ta väga rahul vendadega ansamblist Trio Dhore, mida kinnitasid paljud kohalviibinudki.

Urmas Saard