AVATUD TALUDE PÄEV 2021 SAAB LAUPÄEVAL AVALÖÖGI VALGAMAAL KALDE TALUS

Kalde talu Valgamaal. Foto: Kalde talu

Tänavuse avatud talude päeva avaüritus toimub 24. juulil kell 12 Valgamaal Kalde talus, kus saab tutvuda kitsekasvatuse eripäradega, nautida kohalikku toitu ja tegevust ning muusikalist meelelahutust.

„Kutsun kõiki osalema avatud talude päeval, kui eelseisval nädalavahetusel avab külastajatele oma uksed ligi 300 talu üle Eesti. Tulge peredega ja vaadake, kuidas kasvab kodumaine toit, mida kujutab endast üks tänapäevane talupidamine või põllumajandusettevõte ning kui mitmekesine on maaelu. Hea meel on sellele suvisele suursündmusele anda seekord avalöök Kalde talus, kus paari aasta eest alanud kitsekasvatus ettevõtliku pererahva töö tulemusel üha suuremat hoogu sisse saab,“ lausus maaeluminister Urmas Kruuse.

Kalde talu peremehe Mart Kase sõnul on vägev, et avatud talude päeva avasündmust korraldab Maaeluministeerium nõnda kaugel Eesti teises otsas. „Võtke ette see veidi pikem autosõit ja tulge meile külla, saate lustida talus, kus koos kasvavad loomad, linnud ja lapsed. Me sööme enda kasvatatud toitu ja pakume seda oma külalistele. Me usume, et emotsioon ja lust loevad kõiges, mida sa teed. Kindlasti pole meil kogu muru ideaalselt niidetud ning kanakakat ka ära pelga, kuid muidu on meie juures kena, tule tunneta aktiivset meelerahu,” sõnas Kase.

Avaüritusel tervitavad külalisi maaeluminister ja Põllumajandusuuringute Keskuse, Eestimaa Talupidajate Keskliidu ja Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoja esindajad. Üles astuvad muusikud Toomas Lunge, Jaan Elgula ja Viktor Vassiljev. Kohapeal saab uudistada kitsesid ja tegeleda erinevate talutegevustega. Kehakinnituseks pakutakse kitsekasvatuse saadusi. Üritus on kõigile tasuta.

Seitsmes üleriigiline avatud talude päev toimub tänavu pühapäeval, 25. juulil, kui külastajatele avab uksed ligemale 300 talu ja maaettevõtet üle Eesti. Neist neli viiendikku on avatud ka laupäeval, 24. juulil. Avatud talude päeval osalevate talude kaarti näeb ürituse ametlikul veebilehel avatudtalud.ee, paberkaardi leiab Olerexi tanklates üle Eesti.

KU päevatoimetaja