ARVAMUSFESTIVAL AVALIKUSTAS EELSEISVA KAVA

Arvamusfestival Paides. Foto: Urmas Saard / Külauudised

Üheksas Arvamusfestival toimub 13.-14. augustil Paide vallimäel. 17 arutelualal ja 133 arutelu seas toimuvad muuhulgas tavaks saanud parlamendi erakondade esinumbrite väitlusja tulemas on KOV valimisteks ettevalmistav erakondade ala. Toimub uudseid töötubasid, ruumieksperiment PaideWay ning tuntud headuses viljekava Philly Joe’s muusika, näituste ning peaesineja Rita Rayga.

Arvamusfestivalile omaselt kajastatakse kahe päeva jooksul üsnagi mitmekesiseid teemasid: kõike seda, mis on inimestele oluline ja omane. Seda peegeldavad veidi humoorikad alade nimed: Turvatunde ala, Tõde ja õiglus, Ei sammukest tagasi ja Raha räägib. Kes või mis neil aladel tegelikult räägib, saab aga teada süvenedes kavasse festivali koduleheküljel.

“Sel aastal tõotab huvitavaid arutelusid Poliitika ala. Igat erakondade arutelu jälgib kaks eksperti ning arutelujuht kaasab neid vastavalt vajadusele arutelusse, et kõik, mis räägitakse, oleks faktuaalne,” kommenteerib eestvedaja Kaspar Tammist. “Uuendustest toimub õhtuti lisaks kultuuriprogrammile veel mitmeid sisulisi, kuid veidi meelelahutuslikumaid sündmuseid, näiteks retro-poliitreklaamide õhtu ja õhtujutud naisjuhtidega.”

Praeguste teadmiste kohaselt ei rakendu Arvamusfestivalile külastajate arvu piirangut, seega on kõik terved ja end hästi tundvad inimesed Paidesse väga oodatud. Platsil on mitmeid kohti kätepesuks, desojaamad ning võimalus distantsi hoida.

Festivali programmi näeb https://www.arvamusfestival.ee/kava.

Festivali event Facebookis: https://www.facebook.com/events/469771994245762

Töötubade kava avalikustab Arvamusfestival juuli keskel ning kultuuriprogrammi järk-järgult enne festivali algust.

Festival saab teoks tänu sadade pühendunud vabatahtlike tööle ning heade toetajate abile. Festival on osa Põhjamaade demokraatiafestivalide võrgustikust Democracy Festivals Association.

Arvamusfestivali toetavad Paide linn, Aktiivsete Kodanike Fond, Kodanikuühiskonna Sihtkapital, Järvamaa Omavalitsuste Liit, Politsei- ja Piirivalveamet, Euroopa Parlamendi Büroo Eestis, Telia Eesti AS, Briti Saatkond Eestis, Magnum, Euroopa Komisjoni esindus Eestis, Sotsiaalministeerium, Põhjamaade Ministrite Nõukogu esindus Eestis, Rud Pedersen Public Affairs, Riigikantselei ning Miltton. Arutelukultuuri aitavad arendada SpeakSmart ja Eesti Väitlusselts.

KU päevatoimetaja

Share via
Copy link
Powered by Social Snap