OTEPÄÄ LIIKUMISSARJAGA KOLMVEERAND TIIRU MAAKERAL

Liikumise sarjas “Otepää liigub” osalejad. Foto: Monika Otrokova

1. aprillist alustas Otepää vallas kogukonna liikumise sari „Otepää liigub“. Tänaseks on ettevõtmine toimunud kolm nädalat ja kokku tehtud üle 40 miljoni sammu, mis võrdub ümberarvutatult kolmveerand tiiruga teekonnal ümber meie maakera.

Liikumissarja peakorraldaja Ago Arro sõnas, et kokku on liitunud üle 130 osaleja Otepää vallast. Kõige suurema osalejate hulga on suutnud kokku panna Pedajamäe küla, kust on hetkel 29 osalejat, nende järel kohe Pilkuse küla 26 ja siis juba Vidrike küla 13 osalejaga. Suurimad aktiivselt liikuvad sõpruskonnad on Metsakunnid 15 liikmega, Keeni põhikool 9 ja Otepää Winterplace 6 osalejaga. Ettevõtetest ja asutustest on aktiivseimad Ugandi Resto ja Otepää Vallavalitsus mõlemad 6 osalejaga. Esimese kahe nädalaga andis kogu sammude summasse suurima panuse Pedajamäe küla, kes tegi kümnendiku kogu summast ehk üle 4 miljoni sammu kokku.

„Kui vaatame individuaalseid numbreid, siis need numbrid on lausa ulmelised mõnedel meestel ja naistel. Näiteks – kõige suurem liikuja Mait Mändmets, Pedajamäe külast suutis kahe nädalaga teha üle poole miljoni sammu, mis teeb jämedalt arvutades 340 km (68 cm keskmise inimese sammu pikkus) liikumist ehk siis keskmiselt 24 km päevas!“ arutles Arro. „Igaüks võib siinkohal mõelda, mis distantse ise igapäevaselt liigutakse. Naistest juhib edetabelit Gaidy Toomsalu, Keeni põhikoolist, kelle kahe nädala sammude kogusumma 480 000, on ka aukartust äratav.“

Kõigile vallakodanikele, kes pole veel tänase seisuga enda aktiivsust kirja panema hakanud, soovitavad korraldajad kindlasti kohe allalaadida endale YuMuuv rakendus, liituda seal Otepää Liigub sarjaga, sisestades koodi OTEPÄÄ.

„Otepää liigub“ liikumise sarja korraldab Otepää Sport koostöös Otepää Vallavalitusega. Tublimaid premeerivad Ugandi Resto, Tartu Mill ja Otepää Lihatööstus.

KU päevatoimetaja