MULGI MÄRGI KANDJATE RIDA TÄIENES

Foto: Ahti Nurm

MTÜ Mulgimaa Arenduskoja juhatus andis välja järjekordsed Mulgi märgid kohalikele ettevõtjatele. Seekord pälvisid Mulgi märgi Tõrva vallas tegutsevad Eesti ühed suurimad maasikakasvatajad – Puide Talu OÜ ja Frago OÜ.

Puide Talu OÜ ja Frago OÜ maasikate kasvupind on kokku üle 50 hektari ning nende maasikapõllud asuvad Puide külas Valgamaal. Tegemist on maasikakasvatajatega, kes väärtustavad kodumaises puhtas looduses kasvatatud marju ning hindavad Mulgimaa kultuuri ja traditsioone. Koos on kahel ettevõttel registreeritud ka kaubamärk Mulgi Mari ning peagi hakkavad nende maasikapakendid kandma ka Mulgi Värk märki.

Mulgi märk on Mulgimaa Arenduskoja poolt ellu kutsutud selleks, et tähistada Mulgimaal pakutavaid tooteid, teenuseid ja elamusi ning aidata märgi abilvalida ja ära tunda kvaliteetset mulgi kaupa. Mulgi märk panustab oluliselt piirkonna mainesse ja tuntusesse, teadvustab selle kandjate ühist identiteeti ning loob ettevõtjatele võimaluse üheskoos piirkonnale ja siin valminud toodetele ning pakutavatele teenustele tähelepanu tõmmata.

Esimesed Mulgi märgid anti välja 2019. a. alguses. Kokku on välja antud 21 Mulgi märki. Varasemalt on Mulgi märgi saanud näiteks Chaga OÜ, Pajumäe Talu, Popsi Köök, Mulgi Pruulikoda, Lõõtsavägilased, Mulke Crisps, Mulgi Kõrts ja mitmed teised.

KU päevatoimetaja