KANDIDEERIMINE PÄRIMUSKULTUURI AUHINNALE TEOTUGI

Teotugi 2021. Foto: Kristi Pumbo

Alanud on kandidaatide esitamine Eesti Folkloorinõukogu pärimuskultuuri auhinnale Teotugi. Auhinnaga Teotugi tunnustatakse neid pärimuskultuuri kandjaid, kelle tegevus aitab mõtestada ja väärtustada pärimust kui elu loomulikku osa ning kes eeskujuna innustavad pärimusega tegelema ka teisi.

Eesti Folkloorinõukogu auhind on tugi pärimuskultuurialasteks tegudeks ja väärtustab juba tehtud tööd. Teotoe preemiat on varasemalt antud välja neli korda. Eelmistel aastatel on auhinnaga pärjatud: 2016 – pärimusmuusik Lauri Õunapuu; 2018 – Eesti kandlemängutraditsioonide hoidja ja arendaja Tuule Kann; 2019 – lõõtspillimängija ja õpetaja Margus Põldsepp; 2020 – jutuvestja Piret Päär.

Kuidas kandidaate esitada?

Kandidaate saab auhinnale esitada 1. maini 2021 aadressil info@folkloorinoukogu.ee. Vabas vormis kirjalikud esildised peavad sisaldama ülevaadet kandidaadi senisest tegevusest ja põhjendust auhinna omistamiseks.

Auhinnafond

Preemia suurus on 1 000 eurot, mille väljaandmist toetab Eesti Kultuurkapital.

Kandidaatide hulgast teeb valiku Eesti Folkloorinõukogu juhatus koosseisus: Lauri Õunapuu, Janika Oras, Sille Kapper, Elvi Nassar, Janne Suits, Laura Liinat ja Kati Taal.

Eesti Folkloorinõukogu (EFN) on folklooriliikumise eestvedaja ja arendaja, kelle eesmärgiks on väärtustada pärimusel põhinevaid tegevusi, tavasid ja oskusi ning hoida nende järjepidevust.

KU päevatoimetaja

Samal teemal:

PIRET PÄÄR PÄLVIS TÄNAVUSE PÄRIMUSKULTUURI PREEMIA TEOTUGI

Selgusid kolme pärimuskultuuripreemia laureaadid